Politică

Tudorel Toader îi răspunde judecătorului Cristi Danileţ: A nu se confunda protocoalele referitoare la înfăptuirea justiţiei cu cele privind educaţia

Tudorel Toader a precizat că protocoalele ce vizează educaţia juridică nu trebuie confundate cu cele care se referă la înfăptuirea justiţiei, răspunzând criticilor aduse de judecătorul Cristi Danileţ, potrivit cărora şi ministrul a semnat protocoale cu instituţii, deşi le consideră nefireşti.

„A nu se confunda Protocoalele referitoare la infaptuirea justitiei, care trebuie sa fie independenta, cu Protocoalele referitoare la educatia juridica in scoli”, a scris ministrul Tudorel Toader pe Facebook.

Precizările vin după ce judecătorul Cristi Danileţ a prezentat, în contextul în care Tudorel Toader a spus că protocoalele sunt nefireşti, câteva astfel de documente semnate de ministrul Justiţiei şi alte instituţii, precum CSM, Ministerul Educaţiei, Facultatea de Drept din Iaşi, Administraţia Penitenciarelor, Uniunea avocaţilor.


„Sunt şase protocoale semnate de domnul profesor universitar dr. Toader Tudorel şi un altul semnat de ministrul anterior pe care îl impune să fie respectat de către judecători. Toate au fost încheiate în statul de drept numit România. Eu spun că ar cam fi legale. Dar dacă mă uit la clipul de mai sus nu pot spune că ar fi şi fireşti. Căci dacă la drept cât de cât mă pricep, la filosofie încă sunt începător”, a scris judecătorul Cristi Danileţ, pe blogul său.

Ultimele Stiri
abonare newsletter