Educație

Calendarul evaluării naționale la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a. Când vor avea elevii examenele naționale?

Elevii claselor a II-a, a IV-a și a VI-a vor susține evaluarea națională în luna mai, în anul școlar 2023-2024. Calendarul a fost aprobat de ministerul Educației.

Calendarul evaluării naționale la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a. FOTO: Facebook/ Municipiul Cluj-Napoca Calendarul evaluării naționale la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a. FOTO: Facebook/ Municipiul Cluj-Napoca

 

 


Ordinul ministerului Educației privind calendarul evaluărilor naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2023-2024 a fost publicat în Monitorul Oficial. Evaluarea Națională de la clasa a II-a începe pe 13 mai, cea de la clasa a IV-a pe 21 mai, iar elevii de clasa a VI-a vor avea prima probă a evaluării pe 28 mai, scrie EduPedu.

 


În cadrul examenelor naționale, vor fi testate cunoștințele elevilor la Limba română, Limba maternă și  Matematică și Științe ale naturii. Notele nu se pun în catalog, dar se discută pe marginea lor împreună cu părinții.

CITEȘTE ȘI


Evaluare Națională 2024. Când dau examen elevii claselor a II-a, a IV-a și a VI-a.

Calendar Evaluare Națională clasa a II-a

- 13 mai – Limbă și comunicare – scris – Limba română
- 13 mai – Limbă și comunicare – scris Limba maternă
- 14 mai – Limbă și comunicare – citit – Limba română
- 15 mai – Limbă și comunicare – citit – Limba maternă
- 16 mai – Matematică și Științe ale naturii
- 17 mai – Limbă și comunicare – scris-citit – Limba română pentru minoritățile naționale

Calendar Evaluare Națională clasa a IV-a

- 21 mai – Limba Română
- 22 mai – Matematică
- 23 mai – Limba maternă


Calendar Evaluare Națională clasa a VI-a

- 28 mai – Limbă și comunicare
- 29 mai – Matematică și Științe ale naturii

În anul școlar 2022-2023, Evaluarea națională pentru elevii de clasa a VI-a nu s-a mai organizat în anul școlar, potrivit ordonanței de urgență nr. 56 din 11 iunie 2023. Inițial, examenele ar fi trebuit să se desfășoare pe 24 și 25 mai, însă au fost amânate în contextul grevei angajaților din Învățământ. Pe 30 mai, Ministerul Educației anunța că probele vor avea loc în zilele de 12 și 13 iunie, fiind publicat și un ordin în Monitorul Oficial.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Peste 5.800 de elevi clujeni din clasele a VIII-a, vor susține probele scrise din cadrul simulării examenului de Evaluarea Națională

Ultimele Stiri
abonare newsletter