Educație

Ministerul Educaţiei a pus în consultare un proiect privind înscrierea în clasa a IX-a a elevilor premiaţi la olimpiade

Olimpicii cu rezultate bune se vor putea înscrie la liceu fără susținerea Evaluării Naționale, conform unui proiect.

Olimpicii cu rezultate bune se vor putea înscrie la liceu fără susținerea Evaluării Naționale, conform unui proiect  Foto: depositphotos.com Olimpicii cu rezultate bune se vor putea înscrie la liceu fără susținerea Evaluării Naționale, conform unui proiect Foto: depositphotos.com

 

Ministerul Educaţiei a anunţat, luni, că a pus în consultare publică proiectul de metodologie de înscriere în clasa a IX-a în anul şcolar 2024 - 2025 a elevilor care au obţinut, pe parcursul gimnaziului, premiul I la etapa naţională a olimpiadelor şcolare pe care le organizează şi finanţează sau au obţinut premiile I, II sau III la competiţii internaţionale recunoscute, scrie Agerpres. 


Potrivit proiectului, absolvenţii din seria curentă care doresc să participe la admiterea în învăţământul liceal, învăţământul profesional şi învăţământul dual pentru anul şcolar 2024 - 2025 pe baza performanţelor deosebite obţinute la olimpiadele naţionale sau la competiţiile internaţionale, pe parcursul gimnaziului, pot participa la procesul de înscriere în clasa a IX-a, într-un singur judeţ, fără susţinerea Evaluării naţionale şi fără susţinerea probelor de aptitudini, respectiv a probelor de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau maternă şi fără a li se calcula media de admitere.

„În baza prevederilor art. 113 alin. (2) din Legea învăţământului preuniversitar nr. 198/2023, cu modificările şi completările ulterioare, prezenta metodologie reglementează procesul de înscriere în clasa a IX-a, în anul şcolar 2024 - 2025, a absolvenţilor de clasa a VIII-a care au obţinut, pe parcursul gimnaziului, premiul I la etapa naţională a olimpiadelor şcolare organizate şi finanţate de Ministerul Educaţiei sau au obţinut premiile I, II sau III, respectiv medalia de aur, argint sau bronz la competiţiile internaţionale recunoscute de Ministerul Educaţiei”, prevede proiectul.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

Sursă foto depositphotos.com


 

CITEȘTE ȘI:

Evaluare Națională 2024. Când dau examen elevii claselor a II-a, a IV-a și a VI-a.

Peste 5.800 de elevi clujeni din clasele a VIII-a, vor susține probele scrise din cadrul simulării examenului de Evaluarea Națională

Elevii de elită ai Clujului! Peste 500 de tineri din județ, premiați pentru rezultatele la olimpiade, consursuri naționale și internaționale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter