Educație

Cine sunt olimpicii Clujului, recompensați pentru rezultatele obținute la nivel internațional? Mai mulți elevi, premiați cu 2.000 de lei

Elevii din Cluj-Napoca care au obținut distincții în cadrul etapelor internaționale ale olimpiadele școlare vor fi premiați de primărie cu suma de 2.000 de lei.

Elevii olimpici din Cluj, premiați pentru rezultatele obținute la etapele internaționale/Foto: Emil Boc Facebook.com Elevii olimpici din Cluj, premiați pentru rezultatele obținute la etapele internaționale/Foto: Emil Boc Facebook.com

 

 


Consilierii locali vor aproba un proiect de hotărâre prin care elevii care au obținut premii și distincții la olimpiadele școlare, etapele internaționale, în anul școlar 2022-2023, vor fi premiați de administrația locală. În acest sens, Primăria va aloca 46.000 de lei. 

 


Sumă netă de la bugetul local pe anul 2023, cu titlu de grant acordat unităților de învățământ preuniversitar, în vederea premierii elevilor care au obținut premii la olimpiadele școlare (etapele internaționale) desfășurate în anul școlar 2022/2023, precum și a profesorilor care s-au ocupat de pregătirea acestora, va fi aprobată în Consiliul Local.

Potrivit documentației publicate, un număr de 11 elevi din cadrul unităților de învățământ preuniversitar din municipiul cluj-Napoca vor fi premiați de administrația locală cu suma de 2.000 de lei. 


Elevii clujeni au participat la olimpiade școlare, la discipline precum: Lingvistică, Matematică, Limba Maghiară ori Astronomie și Astrofizică, în cadrul cărora au obținut medalii de aur, de argint sau de bronz, dar și Premiile I, II și III la etapele internaționale.

Lista elevilor olimpici, premiați pentru rezultatele obținute la etapele internaționale:
Durugy Attila, Liceul Teoretic „Bathory Istvan” Cluj-Napoca; 
Sandea Iancu-Ioan, Colegiul Național „Emil Racoviță” Cluj-Napoca; 
Voicu Teofil, Colegiul Național „Emil Racoviță” Cluj-Napoca;
Chirilă Matei, Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” Cluj-Napoca;
Pishchymukha Valeriia, Colegiul Național „George Coșbuc” Cluj-Napoca; 
Szabó Dóra Liceul Unitarian „Janos Zsigmond” Cluj-Napoca; 
Papp Viola Zsuzsanna, Colegiul De Muzică „Sigismund Toduță” Cluj-Napoca;
Borsos Ágota, Liceul Teologic Reformat Cluj-Napoca; 
Balázs Hanna Imola, Liceul Teoretic „Apaczai Csere Janos” Cluj-Napoca; 
Nagy Eszter, Liceul Unitarian „Janos Zsigmond” Cluj-Napoca;
Pașca Nectarie, Colegiul Național „Emil Racoviță” Cluj-Napoca.


„Pentru rezultatele remarcabile obținute la olimpiadele internaționale de cei 11 elevi, municipalitatea clujeană împreună cu Consiliul Local, dorește să îi premieze pe aceștia cu câte 2.000 de lei (net) per elev, drept recompensă pentru efortul depus și mulțumire pentru exemplul pe care îl dau comunității. De asemenea, se dorește recompensarea celor 12 profesori, care s-au ocupat de pregătirea respectivilor elevi pentru competițiile internaționale, cu ctâe 2.000 de lei (net) per profesor”, se arată în proiectul ce va fi votat de consilierii locali. 

În primăvara acestui an, mii de elevi au participat la Olimpiada Internațională de Lingvistică desfășurată în Cluj.


În anul școlar 2022-2023, elevii clujeni au obținut aproape 500 de premii la concursuri și olimpiade naționale, dintre care peste 100 au fost pentru locul I.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Elevii clujeni au obținut aproape 500 de premii la concursuri și olimpiade naționale! 113 au fost pe locul I

Doi elevi din Cluj, medalii de argint și bronz la Olimpiada Internațională de Lingvistică!

Trei olimpiade naționale, desfășurate săptămâna viitoare în Cluj. Peste 1200 de elevi își vor demonstra competențele de limbi moderne

Elev din Cluj, medaliat cu ARGINT la Olimpiada Internațională de Astronomie și Științele Spațiului pentru Juniori. Cinci medalii pentru România.

abonare newsletter