Educație

Rezultate BAC 2023, sesiunea de toamnă. Rata de promovare în Cluj este de 32,7%

Au fost publicate primele rezultate de la BAC 2023, sesiunea de toamnă. Rata de promovabilitate a scăzut, în județul Cluj, față de aceeași sesiune a anului trecut.

Probă la Bacalaureat / Foto: depositphotos.com Probă la Bacalaureat / Foto: depositphotos.com

 

 


Primele rezultate de la BAC 2023, sesiunea de toamnă, au fost publicate pe site-ul bacalaureat.edu.ro și în centrele de examen, în format anonimizat.

 


Rata de promovare a examenului de Bacalaureat, sesiunea de toamnă, în județul Cluj, este de 32,7%, cu 7,7% mai mică față de aceeași sesiune a examenului din anul 2022.

Rata de promovare a examenului de Bacalaureat, sesiunea de toamnă/ Sursa: Ministerul Educației

În sesiunea Bacalaureatului din august, la nivelul județului Cluj s-au înscris 854 de candidați, dintre care s-au prezentat la examen 727, iar 3 candidați au fost eliminați din examen.


Dintre candidații care au susținut probele în Cluj, 230 au fost declarați reușiți, înainte de contestații, iar 494 au fost respinși.

Când se pot depune contestațiile?

Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, atât în format standard/letric, cât şi electronic. În acest sens, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei este finală şi poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.


Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor (26 - 28 august), vor fi comunicate în data de 29 august. Nota minimă de promovare - pentru fiecare probă - este 5, iar media finală necesară pentru a promova examenul este cel puţin 6.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News


Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Bacalaureatul de toamnă. Un elev din Cluj, eliminat din examen pentru că a încercat să copieze. Aproape 100 de candidați au lipsit de la proba la alegere

Elevii cu media 10 la Evaluarea Națională și Bacalaureat și profesorii lor, premiați de Primăria Cluj-Napoca. VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter