Educație

Peste 10.000 de pasionați de lectură, așteptați la Târgul de Carte Gaudeamus: „Sunt cărți care te atrag, te cheamă”

Ediția a XXII-a a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România și-a deschis porțile miercuri, 5 aprilie, și se va desfășura zilnic până duminică, 9 aprilie, între orele 10 și 20.

Târgul de Carte Gaudeamus și-a deschis porțile. FOTO: monitorulcj.ro Târgul de Carte Gaudeamus și-a deschis porțile. FOTO: monitorulcj.ro

 

 


Mii de pasionați de lectură sunt așteptați să treacă pragul ediției de anul acesta a Târgului de Carte Gaudeamus, în cadrul celei mai mari ediții organizate până acum în Piața Unirii din Cluj-Napoca. Cele 61 de standuri, organizate în 14 pavilioane expoziționale, acoperă anul acesta o suprafață record de peste 850 mp net.

 


„Ediția de anul acesta este cea mai mare ediție a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România de la Cluj, sunt peste 850 de metri pătrați net ocupați în acest an, ceea ce eu zic că este foarte încurajator pentru modul cum clujenii primesc și privesc cartea. Sunt 61 de standuri aici, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, iar oferta este mai bogată de atât, pentru cp unii dintre expozanți sunt distribuitori de carte, în mod cert, la standurile lor, se regăsește oferta mai multor edituri. Contăm pe cel puțin 10.000 de vizitatori, având în vedere succesul edițiilor precedente”, a declarat Cornelia Chifor, șef serviciu Gaudeamus, într-un interviu acordat monitorulcj.ro.

Cărți la prețuri speciale

Clujenii sunt invitați să descopere oferta a zeci de edituri și distribuitori de carte românească și străină, care au pregătit, doar în cadrul târgului, numeroase oferte promoționale și reduceri. De asemenea, în cadrul târgului pot fi descoperite cele mai recente lansări ale unor edituri cu prestigiu la nivel local sau național, dar și ediții speciale a unor volume aflate la mare căutare. 


S-a deschis Târgul de Carte Gaudeamus. FOTO: monitorulcj.ro

„Face parte din tradiția târgului ca toți participanții să ofere vizitatorilor pachete promoționale, prețuri speciale de târg, ca să spun așa. În plus, cred că nu strică să întrebe la fiecare stand de noutăți editoriale, de volume care poate se găsesc mai greu acum în librării, pentru că toți oamenii de la standuri cunosc extrem de bine oferta proprie”, a mai arătat Cornelia Chifor.

Deschiderea oficială a târgului a avut loc miercuri, la ora 12. Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a transmis un îndemn la lectură în cadrul ceremoniei.


„În primul rând, vreau să urez bun venit cărții și Târgului Gaudeamus în această citadelă culturală, universitară și educațională, Cluj-Napoca, poate cel mai bun loc din România, și, de ce nu, din Europa, unde cartea își întâlnește cititorii. Aș vrea să vă îndemn pe toți să luați o carte, pentru că, odată citită, ea ne deschide noi orizonturi, noi perspective, și ne permite accesul spre alte lumi, pe care nu le-am înțelege dacă nu am avea acces la carte”, a afirmat Emil Boc.

Un târg care te îmbie la lectură

Organizatorii Târgului de Carte Gaudeamus promit să ofere pasionaților de lectură o experiență multidimensională, evenimentul oferind numeroase evenimente speciale, de la lansări de carte, la întâlniri cu scriitorii și concursuri, într-un format ce combină prezența fizică în târg cu platformele online.


Pasionații de lectură au sute de volume din care pot alege.FOTO: monitorulcj.ro

„Cred că cea mai bună decizie care poate fi luată atunci când este vorba de achiziția unui nou volum se ia la fața locului, răsfoind acel volum. Sunt cărți care efectiv te atrag, te cheamă. Acest impact este mult mai puternic în cazul formatului clasic al târgului de carte decât cel online. 

Vor fi peste 30 de evenimente de tip editorial, lansare de carte, întâlniri cu scriitorii, toate acestea fac parte în mod normal din oferta unui târg de carte. În paralel, pagina noastră de Facebook, Radio România Gaudeamus, va găzdui numeroase concursuri care vor adăuga un strop de culoare târgului”, a transmis Cornelia Chifor.

Târgul aduce laolaltă numeroase edituri, distribuitori de carte românească și străină, producători și distribuitori de muzică și jocuri educative. FOTO: monitorulcj.ro

Târgul Gaudeamus, un eveniment hibrid

Standurile virtuale ale participanților se regăsesc pe www.gaudeamus.ro, în varianta online a târgului, astfel încât noutățile editoriale, ofertele speciale și surprizele pregătite de participanți cu acest prilej vor fi accesibile și iubitorilor de carte care nu vor putea ajunge zilele acestea la ediția Cluj-Napoca a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România. 

Peste 30 de sesiuni de lansări și prezentare de carte, unele dintre acestea transmise în direct pe www.gaudeamus.ro și pe paginile Facebook Radio România Gaudeamus și Radio Cluj, vor oferi publicului prilejul de a se întâlni cu câțiva dintre cei mai îndrăgiți scriitori din întreaga țară.

Proiectele tradiționale „Invitați de nota 10: Olimpicii României” și etapa zonală a Concursului Național de Lectură „Mircea Nedelciu” vor fi organizate cu sprijinul Lions Club Hope Cluj-Napoca și Restaurant Shanghai, sponsori ai acestei ediții, care vor oferi premiile acordate la această ediție. 

De asemenea, numeroase concursuri cu premii în cărți oferite de participanți și alte surprize se vor derula online, pe pagina Facebook Radio România Gaudeamus; cu acest prilej, va fi reluat, în premieră după pandemie, concursul „Miss Lectura”, una dintre petele de culoare ale Târgurilor Gaudeamus timp de peste 15 ani.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Târgul de Carte Gaudeamus își deschide porțile. Iubitorii de carte sunt așteptați în Piața Unirii

abonare newsletter