Actualitate

Târgul de Carte Gaudeamus își deschide porțile. Iubitorii de carte sunt așteptați în Piața Unirii

Timp de cinci zile, între 5 și 9 aprilie, Piața Unirii găzduiește Târgul de Carte Gaudeamus Cluj-Napoca.

sursă foto Facebook Radio România Gaudeamus sursă foto Facebook Radio România Gaudeamus

 

Târgul de Carte Gaudeamus Radio România, organizat pentru a douăzeci și doua oară în inima Transilvaniei, își va deschide porțile în Piața Unirii, miercuri, 5 aprilie. Evenimentul este organizat de Radio România, prin echipa Gaudeamus și Radio România Cluj, cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, și se va încheia duminică, 9 aprilie.


Președintele de onoare al ediției va fi Alex Moldovan, îndrăgit autor de cărți pentru copii și traducător clujean; prezență activă la numeroase evenimente culturale desfășurate în întreaga țară. Alex Moldovan se va afla în premieră în această ipostază, la Târgul de Carte Gaudeamus.

Moment de vârf al vieții culturale din această zonă a țării de peste două decenii, Târgul de Carte Gaudeamus Radio România revine la Cluj-Napoca în formatul practicat pe parcursul ultimilor doi ani, deja bine cunoscut vizitatorilor Gaudeamus din toată țara. Timp de cinci zile, cartea, pentru toate vârstele, preferințele și preocupările, va lua în stăpânire unul dintre spațiile emblematice ale Ardealului, Piața Unirii din Cluj-Napoca. 


Târgul va fi deschis zilnic, între orele 10.00 și 20.00 iar accesul publicului este liber.

Evenimentul va fi găzduit în 14 pavilioane expoziționale, această formulă de amenajare oferind un spațiu mai generos de etalare și prezentare a ofertei pentru participanți, și totodată, mai relaxat pentru vizitatori, spațiu care îndeamnă la nenumărate ore petrecute în incinta târgului.


61 de standuri, care reunesc oferta a numeroase edituri, distribuitori de carte românească și străină, producători și distribuitori de muzică și jocuri educative se regăsesc în Piața Unirii, acoperind o suprafață record pentru ediția clujeană, de peste 850 mp net.

Standurile virtuale ale participanților se regăsesc în varianta online a târgului, astfel încât noutățile editoriale, ofertele speciale și surprizele pregătite de participanți cu acest prilej vor fi accesibile și iubitorilor de carte care nu vor putea ajunge zilele acestea la ediția Cluj-Napoca a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România.


Peste 30 de sesiuni de lansări și prezentare de carte, unele dintre acestea transmise în direct pe vor oferi publicului prilejul de a se întâlni cu câțiva dintre cei mai îndrăgiți scriitori din întreaga țară.

Proiectele tradiționale „Invitați de nota 10: Olimpicii României” și etapa zonală a Concursului Național de Lectură „Mircea Nedelciu” vor fi organizate aici, iar sponsorii acestei ediții vor oferi premii.


Numeroase concursuri cu premii în cărți oferite de participanți și alte surprize se se vor derula online, pe pagina Facebook Radio România Gaudeamus; cu acest prilej, va fi reluat, în premieră după pandemie, concursul „Miss Lectura”, una dintre petele de culoare ale Târgurilor Gaudeamus timp de peste 15 ani.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Topul celor mai vândute cărți la târgul Gaudeamus 2018. România, codașă la citit printre țările europene

Întâlnire cu Ioan-Aurel Pop la Gaudeamus Cluj-Napoca

Laboratorul de Imaginar transformă lectura în spectacol la Târgul Gaudeamus din Cluj-Napoca

Ultimele Stiri
abonare newsletter