Economie

Clujul are 30% din populație imunizată. Cîțu: „Veți fi printre primele orașe care vor deschide economia”

Cluj-Napoca are o campanie de vaccinare de succes, a spus Florin Cîțu care a subliniat că aproape 30% din populația Clujului este imunizată.

 

 


Premierul i-a spus primarului Emil Boc că este foarte probabil ca municipiul Cluj-Napoca să își deschidă economia mai repede decât alte orașe.

 


„Aveţi aici la Cluj, o campanie de vaccinare de succes şi în curând veţi depăşi 30% de persoane vaccinate. Ştiţi foarte bine că obiectivul naţional este de a avea prima bornă şi a începe redeschiderea economiei la 35% de persoane vaccinate”, a spus premierul Florin Cîţu vineri, într-o conferinţă de presă, la Cluj-Napoca.

Cluj-Napoca, printre primele orașe care vor deschide economia

Premierul a spus că în viitor se vor aduce mai multe doze în țară, iar procesul de vaccinare se va accelera, ajungându-se la 5 milioane de persoane vaccinate până la finalul lunii mai.


„Am avut grijă să avem doze de vaccin şi vom avea. Putem să atingem ţinta de 5 milioane de persoane vaccinate la persoane vaccinate la finalul lunii mai sau 1 iunie, trebuie doar să mergem să ne vaccinăm, acum nu mai avem nicio scuză, avem vaccin. Ţinta mult mai importantă, de a atinge 10 milioane de persoane vaccinate, adică 70% dintre persoanele care trebuie vaccinate şi, ne spun specialiştii, acolo începe să fie imunizarea generală a populaţiei”, a mai spus Florin Cîţu.

Premierul a specificat că a avut astăzi o întâlnire cu organizatorii de mari evenimente și primarul Emil Boc, în care au discutat despre aceste aspecte iar soluțiile vor fi stabilite în următoarea perioadă.


„Astăzi am avut o întâlnire împreună cu domnul primar Emil Boc şi cu organizatorii de mari evenimente. A fost o întâlnire foarte bună din mai multe puncte de vedere, o discuţie informală şi avem susţinerea domniilor lor pentru campania de vaccinare. Mesajul a fost foarte bine înţeles. Putem să vorbim şi de festivaluri, de concerte, de a reveni la o viaţă normală doar cu o campanie de vaccinare de succes. Este condiţia necesară pentru a putea să redeschidem economia. Din partea noastră voi face tot ce este posibil să acomodăm, să vedem cum putem să redeschidem economia. Domniile lor sunt parte din Comitetul interministerial, prin intermediul Ministerului Culturii sau alte ministere. Soluţiile le vom discuta în perioada următoare, dar concluzia generală a fost: cu toţii vom participa public la susţinerea campaniei de vaccinare, este singura soluţie pe care o avem în acest moment”, a afirmat Forin Cîţu, într-o conferinţă presă susținută la Cluj-Napoca.

CITEȘTE ȘI:


Se vor organiza festivalurile în acest an? Cîțu: „Singura șansă este să avem o campanie de vaccinare de succes”

Ultimele Stiri
abonare newsletter