Economie

Se vor organiza festivalurile în acest an? Cîțu: „Singura șansă este să avem o campanie de vaccinare de succes”

Florin Cîțu a spus că singura șansă de a se organiza festivalurile în acest an este ca procesul de vaccinare să fie unul de succes în România.

 

 


Premierul României Florin Cîțu a spus că se poate discuta despre organizarea evenimentelor și a festivalurilor doar cu o campanie de vaccinare anti-COVID de succes. O revenire la normalitate înseamnă ca oamenii să respecte măsurile santiare și să se vaccineze într-un număr cât mai mare.

 


Se vor organiza festivalurile în acest an?

Premierul a specificat că a avut astăzi o întâlnire cu organizatorii de mari evenimente și primarul Emil Boc, în care au discutat despre aceste aspecte iar soluțiile vor fi stabilite în următoarea perioadă.

„Astăzi am avut o întâlnire împreună cu domnul primar Emil Boc şi cu organizatorii de mari evenimente. A fost o întâlnire foarte bună din mai multe puncte de vedere, o discuţie informală şi avem susţinerea domniilor lor pentru campania de vaccinare. Mesajul a fost foarte bine înţeles. Putem să vorbim şi de festivaluri, de concerte, de a reveni la o viaţă normală doar cu o campanie de vaccinare de succes. Este condiţia necesară pentru a putea să redeschidem economia. Din partea noastră voi face tot ce este posibil să acomodăm, să vedem cum putem să redeschidem economia. Domniile lor sunt parte din Comitetul interministerial, prin intermediul Ministerului Culturii sau alte ministere. Soluţiile le vom discuta în perioada următoare, dar concluzia generală a fost: cu toţii vom participa public la susţinerea campaniei de vaccinare, este singura soluţie pe care o avem în acest moment”, a afirmat Forin Cîţu, într-o conferinţă presă susținută la Cluj-Napoca.


Emil Boc, un adevărat susținător al festivalurilor

Primarul Emil Boc a spus în nenumărate rânduri că el este un susținător al redeschiderii economiei prin organizarea festivalurilor. Ba mai mult, el a propus și organizarea unui concert-test la Cluj-Napoca, în care să se stabilească dacă organizarea unui astfel de eveniment, pus la punct cu toate condițiile sanitare necesare, poate duce la răspândirea virusului.

Momentan, nu este nimic stability sau concret, însă premierul a anunțat la începutul lunii aprilie că începând cu data de 1 iunie, restricțiile se vor relaxa ușor iar normalitatea va veni pas cu pas. Premierul a subliniat că acest lucru se poate întâmpla doar dacă măsurile sanitare sunt respectate, iar procesul de vaccinare să fie constant pe o linie ridicată.


CITEȘTE ȘI:

Concert ca la Barcelona, posibil din vară la Cluj. Boc: „Din luna iunie sperăm se întâmple și să repornim industria”

Ultimele Stiri
abonare newsletter