Actualitate

Premierul, după vizita la centrul de vaccinare din Cluj-Napoca: „Vom avea mai multe centre pentru Pfizer”. FOTO/VIDEO

Premierul Florin Cîțu a anunțat câteva schimbări în ceea ce privește procesul de vaccinare din România. Se vor organiza centre drive-thru, iar procesul de vaccinare se va accelera.

 

 


Astăzi, 16 aprilie, premierul Forin Cîțu a făcut o vizită la centrul de vaccinare de la Școala Ion Creangă din Cluj-Napoca. Alături de el a venit fostul prefect al Clujului, Mircea Abrudan și ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode.

 


Premierul României a anunțat câteva schimbări în ceea ce privește vaccinarea. Se vor face centre drive-thru în mai multe orașe, printre care și în Cluj, iar procesul de vaccinare se va accelera. De asemenea, unele centre de vaccinare AstraZeneca se vor transforma în Pfizer.


„Am vrut neapărat să văd centrul de vaccinare de la Cluj. Suntem într-o plină campanie de vaccinare și pe parcurs s-au modificat lucrurile. Vreau să vă anunț că acum încep să vină dozele de care tot am mai vorbit. Avem câteva modificări pe care le vom anunța în zilele următoare. În primul rând vom da ocazia să avem centre de vaccinare cu Pfizer drive-thru. Va începe la București, dar sunt sigur că va fi un asemenea centru și la Cluj. Vom crește fluxul zilnic de la 72 la 96. Vom transofrma mai multe centre AstraZeneca în Pfizer pentru a permite mai multor cetățeni să se vaccineze. Am ajuns la 115.000 de doze pe zi, iar în următoarea perioadă vom avea 120.000 de doze zilnice administrate. Dacă românii vor să revenim la normalitate, trebuie să se vaccineze”, a spus Florin Cîțu la finalul vizitei.

La întâlnire au fost prezenți și: primarul municipiului Cluj-Napoca Emil Boc, viceprimarul Dan Tarcea, prefectul Clujului Tasnadi Sizlard, subprefectul Clujului Irina Munteanu, europarlamentarul Daniel Buda și șeful Direcției de Sănptate Publică (DSP) Cluj Mihai Moisescu.


CITEȘTE ȘI:

Premierul Florin Cîțu, în vizită la Cluj-Napoca. Ce program va avea?

Ultimele Stiri
abonare newsletter