Economie

Amenzi de 200.000 de lei pentru șefii care își stresează angajații. Orele suplimentare abuzive, pedepsite pe măsură

Dacă șefii își stresează angajații la locul de muncă, lucru considerat hărțuire morală, instanța îi poate obliga să plătească daune compensatorii. Amenzile sunt usturătoare.

 

 


Așadar, dacă un șef își stresează angajații ar putea primi amendă de până la 200.000 de lei, conform mediafax.ro, stresul fiind considerat o formă de hărțuire.

 


Totodată, dacă șefii nu respectă dispozițiile legale privind munca suplimentară pot primi amenzi usturătoare, de până la 3.000 de lei pentru fiecare angajat.

Fiindcă legislația muncii a avut parte de mai multe modificări de-a lungul anului trecut, stresul și orele suplimentare abuzive sunt considerate forme de hărțuire morală. În cazul în care autoritățile identifică aceste lucruri la locul de muncă, șeful trebuie să ia măsuri imediate, poate chiar să le plătească angajaților care au fost hărțuiți consiliere psihologică.


Dacă șeful nu combate acele forme de hărțuire la locul de muncă va fi sancționat cu amenzi între 30.000 și 50.000, iar dacă acesta îi îndeamnă pe ceilalți angajați la hărțuire morală va fi amendat cu sume între 50.000 și 200.000 de lei.

În cazul în care angajatorii nu adaptează locul de muncă pentru salariații care suferă de handicap, riscă să primească amenzi cu sume între 10.000 și 25.000 de lei, iar camerele de supraveghere nu pot fi folosite asupra niciunui angajat.


CITEȘTE ȘI:

Încep plățile online a impozitelor locale. Ce trebuie să faci ca să beneficiezi de 10% reducere?

 


Dragoș Damian propune oamenilor de afaceri să ofere angajaților un bonus pentru vaccinare: „Este un fel de medalie pentru cei care se vaccinează”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter