Economie

Două spații din inima Clujului, scoase la vânzare. Un clujean simplu ar trebui să lucreze sute de ani pentru a-și permite imobilele :)

Spațiile ultracentrale au fost scoase recent la vânzare, iar prețurile amețitoare sunt de ordinul sutelor de mii de euro.

800.000 euro este prețul negociabil cerut de proprietarii restaurantului Hubertus, unul dintre cele mai prestigioase localuri din Cluj-Napoca. Cumpărătorii pot miza pe locația ultracentrală, expusă traficului pietonal pe artera principală cu interes turistic. Suprafața totală atinge 772 mp, în timp ce terenul intravilan măsoară 660 mp.

Dotată cu absolut toate utilitățile, localul are un număr de 18 încăperi, dar și două terase cu o suprafață totală de 140 mp, una descoperită cu 20 de locuri, iar cea de-a doua acoperită, cu 60 de locuri. La acestea se mai adaugă și cele șase grupuri sanitare, dar și un cadru elegant care „îmbină sobrietatea decorului în piatră cu rafinamentul coloristicii moderne în tonuri calde, plăcute”.


De partea cealaltă, nu mai puțin de 2,4 milioane de euro este prețul cerut pe un spațiu comercial de 710 mp. Este vorba despre un spațiu la Galeriile Ferdinand, situat în zona ultracentrală, în „zona 0” a Clujului, cu trafic și vad comercial intens. Potrivit anunțului de vânzare, acesta dispune de intrare și vitrină la o arteră traficată auto și pietonal intens, fiind potrivit pentru un număr divers de activități.

Datorită amplasării, suprafeței generoase și caracteristicilor spațiului, locul este ideal pentru desfășurarea unui spectru larg de activități, dar și o oportunitate de investiție. Recent, a fost realizată o investiție în spațiu de peste 510.000 euro, printre investiții numărându-se și un seif acreditat de Banca Națională a României (BNR). „Spațiul comercial se va achiziționa cu preluare de chiriaș cu un contract de închiriere în derulare pe o perioadă de 8 ani”, se mai arată în anunțul de vânzare.


3.115 lei, adică circa 660 euro este salariul mediu net lunar în Cluj, potrivit statisticilor Forbes. Astfel, un clujean simplu ar trebui să lucreze aproximativ 101 ani pentru a putea cumpăra restaurantul, în timp ce pentru spațiul comercial ar trebui să muncească pe brânci peste 303 ani.

Ultimele Stiri
abonare newsletter