Economie

Scepticism în privința deschiderii loturilor 3 și 4 din Autostrada Sebeș-Turda: Se pot inventa motive pentru a nu se da drumul la trafic

Asociația Pro Infrastructură (API) susține că luni seara ar urma să se deschidă circulația pe Autostrada A10 între Aiud și Turda.

“Conform informațiilor de ultimă oră primite de la mai multe surse, putem să vă confirmăm că luni dimineața comisia de recepție CNAIR se va deplasa pe loturile 3 și 4 ale Autostrăzii A10 Sebeș-Turda (28,75 km). Atenție! Deși, în mod normal, nu ar trebui să fie amânată din nou inaugurarea, orice este posibil, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere putând găsi (sau inventa) motive pentru a nu se da drumul la trafic, așa cum s-a întâmplat pe 9 ianuarie pe lotul 3. Să sperăm că acum se va încheia telenovela lungă de 8 luni de zile și coșmarul șoferilor nevoiți să își riște inutil viața pe DN1 va fi istorie”, susține ONG-ul API pe Facebook.

Cu o întârziere de doi ani, șoferii vor putea circula pe circa 29 km de autostradă, începând de săptămâna viitoare, potrivit conducerii Companiei de Drumuri.


Compania Naţională de Administrare Infrastructurii Rutiere deschide traficul pe loturile 3 si 4 ale autostrazii Sebeş-Turda. Directorul general al CNAIR, Narcis Neaga, a declarat că recepţia lucrărilor a fost amânată din cauza mai multor probleme.

„Autostrada nu a fost deschisă mai devreme, motivul fiind creşterea exigenţelor companiei în ceea ce priveşte problemele de calitate, inclusiv extinderea perioadei de garanţie. Constructorul a inţeles şi a refăcut anumite porţiuni, termenul de finalizare şi recepţie este 30 iulie. Încercăm să deschidem traficul în weekend, vremea nefavorabilă nu a permis constructorilor să toarne asfalt”, a explicat Narcis Neaga.

Ultimele Stiri
abonare newsletter