Economie

Guvernul a aprobat ajutoare de stat în valoare de 327 mil. euro

Ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a declarat vineri, la Cluj, că din luna mai a anului 2012 până în prezent Guvernul a emis 33 de acorduri de finanţare pentru ajutor de stat.

Ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea Ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea

Valoarea investiţiilor este de circa un miliard de euro iar valoarea ajutoarelor de stat acordate de Guvern este de 327 de milioane de euro.

“Am emis 33 de acorduri de finanţare pentru ajutor de stat cu o valoare totală a investiţiilor de un miliard de euro, valoare ajutorului fiind de 327 de milioane de euro, din care s-au plătit 135 de milioane de euro. Este un pas spre reindustrializarea României, iar cifrele publicate de Statistică confirmă acest lucru”, a declarat Voinea.


Ministrul delegat pentru Buget a participat vineri, alături de premierul Victor Ponta, la inaugurarea fabricii Bosch din comuna clujeană Jucu.

La inaugurare au mai fost prezenţi şi vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul de Externe, Titus Corlăţean, ministrul Apărării, Mircea Duşa, ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, dar şi ambasadorul Germaniei în România, Werner Hans Lauk, prefectul Gheorghe Vuşcan, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu şi primarul Emil Boc.

abonare newsletter