Economie

Afaceri de 8,3 milioane de euro în primul semestru pentru EBS România

EBS România a realizat în primul semestru al anului 2013 o cifra de afaceri de 8,3 mil. euro, în creștere cu 41% fata de perioada similară a anului trecut.

"Rezultatele financiare ale companiei din primele șase luni ale acestui an, vin pe fondul unui trend ascendent. Estimăm o creștere de 35% la nivel de an, ceea ce înseamnă o cifră de afaceri de 17,1 mil. euro pentru anul 2013", declară Daniel Metz, CEO EBS România.
În primul semestru al anului 2013 evoluția piețelelor externe pe care EBS România operează a fost una diferențiată, o creștere semnificativă fiind înregistrată în aria de tehnologii precum Java, PHP, C# sau mobile. Datorită semnalelor de încetinire ale motoarelor economiei germane, zona de servicii SAP a marcat o stabilizare în comparație cu nivelul de dezvoltare atins în anii precedenti.

În condițiile unei piețe locale cu un dinamism redus, EBS a indicat în acest segment o creștere de 10%. Acest fapt se datorează proiectelor de tip rollout SAP,  contractelor de SAP AMS (Application Management Support) dar și serviciilor de consultanță prestate în baza de clienți care folosesc produsul EBS - ERP Clarvision.

Extinderi de proiecte și colaborări în 2013

EBS România a decis la începutul acestui an și accesarea piețelor externe nevorbitoare de limbă germană, reușindu-se astfel câștigarea primilor clienți în Norvegia și Olanda. Pentru anul curent este prevazută o extindere a activităților de vânzare în aceste două piețe, ce prezintă un potențial ridicat.
"Daca în prima jumătate a acestui an am reușit să câștigăm 8 clienți, în a doua parte a anului sperăm că vom ajunge la un număr de 10 clienți noi pe aceste piețe externe. Avem în vedere concentrarea activităților de vânzare pe segmentul firmelor producătoare de software și mai puțin pe cel al firmelor de consultanță", a mai afirmat Daniel Metz.

Investiții în optimizarea proceselor de business și a infrastructurii

În prima jumătate a anului s-a finalizat în cadrul EBS România prima etapa de implementare a sistemului SAP.
"Toate procesele de business relevante din EBS sunt gestionate în sistemul SAP. Am reușit integrarea proceselor privitoare la managementul resurselor umane cu a celor ce vizează repartizarea pe proiecte a colegilor noștri, dar în acelasi timp și integrarea proceselor ce urmăresc activitățile de dezvoltare a businessului" a mai declarat Daniel Metz.
Având în vedere gradul ridicat de confidențialitate a datelor pe care compania le gestionează, s-a desfășurat și implementarea a trei sisteme informatice pentru creșterea securității informațiilor cu care EBS România operează.
Începând cu luna august, la Cluj se va starta acțiunea de ocupare a încă doua etaje în sediul BT din strada Barițiu, urmând ca după finalizare, numărul sediilor în care EBS își desfășoară activitatea să se reduca la 3.
Valoarea investițiilor în optimizarea proceselor de business și a infrastructurii la nivelul întregului an este de aproximativ 500 mii euro.

abonare newsletter