Economie

Wizz Air suspendă mai multe zboruri de pe Aeroportul Cluj, din primăvară. Care este motivul?

Compania aeriană Wizz Air a decis să renunțe din acest an la mai multe zboruri de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj-Napoca.

Îmbarcare într-un avion Wizz Air de pe Aeroportul Internațional Cluj/ Foto: Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj - Facebook Îmbarcare într-un avion Wizz Air de pe Aeroportul Internațional Cluj/ Foto: Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj - Facebook

 

 


Compania aeriană Wizz Air renunță la 20 de rute operate spre și dinspre șase aeroporturi din Româniaă, dintre care 8 sunt de pe Aeroportul Cluj.

 


8 curse cu plecare de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca spre Austria, Germania, Franța, Turcia, Malta, Emiratele Arabe și Marea Britanie vor fi afectate de ajustările de zboruri ale Wizz Air. 

Cluj Napoca – Viena (Austria) / suspendată după 30 martie;
Cluj Napoca – Berlin (Germania) / suspendată anterior – nu va fi reluată;
Cluj Napoca – Lyon (Franța) / suspendată anterior – nu va fi reluată;
Cluj Napoca – Antalya (Turcia) / rută sezonieră – nu va fi reluată în 2024;
Cluj Napoca – Malta (Malta) / suspendată anterior – nu va fi reluată;
Cluj Napoca – Abu Dhabi (Emiratele Arabe) / suspendată după 29 martie;
Cluj Napoca – Birmingham (Marea Britanie) / suspendată după 27 martie
Cluj Napoca – Liverpool (Marea Britanie) / suspendată anterior – nu va fi reluată;


Care este motivul?

Pentru a vedea care este motivul pentru care anumite zboruri importante sunt anulate, monitorulcj.ro a luat legătura cu reprezentanții Wizz Air, respectiv David Ciceo, directorul Aeroportului Cluj.

Potrivit acestora, problema cu care se confruntă compania Lufthansa legată de motoarele Pratt & Whitney a afectat și compania Wizz Air.


„Programul de vară datorită problemelor care sunt pe plan mondial cu motoarele Pratt & Whitney pentru Airbus 320, Wizz Air a fost nevoit să anuleze anumite destinații. Multe companii au fost nevoite să anuleze zboruri, cum ar fi compania japoneză All Nipon Airlines. Ei au fost nevoiți să anuleze destinații rentabile.

Trebuie verificate motoarele Pratt & Whitney. Considerăm că ar fi niște defecțiuni la fabricație, iar verificarea unui motor durează aproximativ 270 de zile și afectează capacitatea pentru foarte multe companii aeriene. Este o măsură temporară pentru programul de vară. În toamnă se mai vor atenua problemele, dar mondial această problemă va fi rezolvată în primăvara anului 2025”, au declarat pentru monitorulcj.ro David Ciceo, directorul Aeroportul Internațional „Avram Iancu”.


„Wizz Air confirmă că, din cauza inspecțiilor la motoarele Pratt & Whitney planificate pentru lunile următoare, aflate în afara controlului companiei aeriene, aceasta va suspenda temporar unele dintre rutele din rețeaua sa. Dedicată să ofere cea mai bună experiență posibilă, compania aeriană a făcut tot ce îi stă în putință pentru a minimiza perturbările pentru pasageri, implementând modificările de program necesare cu câteva luni înaintea datelor de plecare. Toți pasagerii afectați care au făcut rezervări direct la compania aeriană sunt informați despre modificări prin e-mail și SMS și li se oferă posibilitatea de a alege cea mai potrivită opțiune dintre cele trei disponibile: schimbarea gratuită a rezervării cu un alt zbor, rambursarea a 120% sub formă de credit WIZZ pentru rezervări viitoare sau rambursarea a 100% din suma achitată inițial”, au declarat reprezentanții Wizz Air.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Lufthansa renunță la zborurile Cluj - Frankfurt din martie 2024. Directorul Aeroportului Cluj: „Este o problemă pe plan mondial”

Wizz Air renunţă la zborurile din Cluj spre Bari, Catania și Liverpool, de la sfârşitul lunii octombrie

Ultimele Stiri
abonare newsletter