Economie

Aeroportul Cluj își consolidează poziția de lider între aeroporturile regionale și în 2023. Peste 3 milioane de pasageri au zburat spre și dinspre Cluj.

Aeroportul Cluj își consolidează poziția de lider între aeroporturile regionale și în 2023. Aeroportul Cluj se află pe locul doi pe țară în ceea ce privește numărul de pasageri.

Aeroportul Internațional Cluj/Foto: Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj - Facebook Aeroportul Internațional Cluj/Foto: Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj - Facebook

 

 


Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj-Napoca și-a consolidat poziția de lider între aeroporturile regionale și în anul 2023.

 


Aeroportul a înregistrat un număr record de pasageri, 3.240.750, în creștere cu 22,53% față de traficul de pasageri aferent anului 2022.

Traficul de pasageri pe aeroporturile României în 2023/ Foto: Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj - Facebook

Aeroportul Cluj a ajuns în 2023 pentru prima dată în istorie la 3 milioane de pasageri

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj a sărbătorit pasagerul cu numărul 3 milioane în anul 2023 pentru prima dată în istoria sa.


Pasagerul cu numărul 3.000.000 înregistrat în anul 2023 a fost transportat anul acesta de către operatorul aerian TAROM pe zborul de la București la Cluj-Napoca.

În perioada ianuarie-septembrie, Aeroportul Cluj a înregistrat deja 2,5 milioane de pasageri, iar numărul poate să ajungă la 3,1 milioane de pasageri la finalul anului 2023, estimau reprezentanții instituției la finalul lunii octombrie. 


„Aeroportul a avut o creștere importantă a traficului. Dacă în 1996 am avut 32.000 de pasageri, la două zboruri interne Cluj-București, am reușit să devenim un aeroport internațional-regional important pentru această parte a Europei. În 2019 am avut 2,9 milioane de pasageri. Din cauza crizei COVID-19, numărul a scăzut dramatic. 899 de mii. Ce este relevant este că, jumătate dintre cei 899.000 de pasageri au fost în primele trei luni - ianuarie, februarie, martie. Aeroportul a făcut un efort extraordinar astfel încât să depășim această criză. Anul trecut am finalizat cu 2,6 milioane pasageri și în acest an vom depăși pentru prima dată 3,1 milioane pasageri. Suntem pe locul doi în România. Traficul pe ianuarie-septembrie 2023: avem 2,5 milioane de pasageri. Din acest motiv considerăm că vom depăși 3 milioane de pasageri, având în vedere că mai avem cam trei luni. Deci ne așteptăm să facem cam 3,1-3,2 milioane de pasageri”, a explicat David Ciceo, în cadrul unui eveniment care a avut loc la Aeroportul Cluj, la finalul lunii octombrie.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

O femeie a fost prinsă cu zeci de flori de mină în bagajul de cală, pe Aeroportul Cluj. Aceasta voia să meargă în Marea Britanie.

Timpi reduși de așteptare pe Aeroportul Cluj pentru cursele din interiorul Schengen! Director David Ciceo: „Sunt beneficii foarte mari pentru pasageri”.

abonare newsletter