Economie

Undă verde de la Consiliul Concurenței pentru extinderea Untold la nivel internațional

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Untold Universe de către Bogdan Buta și Mozaik Investment.

Bogdan Buta (foto mijloc) și Edy Chereji (foto dreapta) au ridicat premiul câștigat de Untold - Best Major Festival in Europe în ianuarie 2016. Foto: Facebook Bogdan Buta Bogdan Buta (foto mijloc) și Edy Chereji (foto dreapta) au ridicat premiul câștigat de Untold - Best Major Festival in Europe în ianuarie 2016. Foto: Facebook Bogdan Buta

 

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Bogdan Buta și Mozaik Investment intenționează să preia Untold Universe S.A și a companiile pe care aceasta le controlează.


Mozaik este o companie de investiții, cu birouri în Austria și România.

Bogdan Buta este un antreprenor local, fondator al festivalului Untold, organizat la Cluj-Napoca, și al festivalului Neversea, organizat în Constanța.


Grupul Untold desfășoară activități de management, marketing și publicitate și, preponderent, activează în industria divertismentului din Europa de Est, prin intermediul festivalului Untold.

CITEȘTE ȘI: Untold, festivalul de muzică pornit de la Cluj-Napoca, vrea să se extindă internațional

„În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal”, transmit reprezentanții Consiliului Concurenței.


Bani pentru extinderea Untold

În luna februarie, Untold Universe a semnat un acord angajant cu Mozaik Investments, prin care compania va intra în acționariatul grupului, urmând a furniza capital de creștere pentru dezvoltarea proiectelor Untold în plan regional și internațional.

Potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor Untold, parteneriatul are ca scop extinderea internațională a grupului de entertainment fondat la Cluj-Napoca în anul 2015, dar și transformarea brandului Untold într-un brand cu impact global. 


„În prezent, după 8 ani de existență, brandul Untold are deja o importantă rezonanță internațională în special în rândul publicului tânăr, iubitor de festivaluri și concerte, festivalul din Cluj-Napoca clasându-se constant în ultimii ani între primele 10 festivaluri din întreaga lume, în cele mai importante topuri mondiale, atât ca preferințe ale publicului, cât și ca preferințe ale artiștilor. Alături de festivalul din inima Transilvaniei, grupul Untold Universe organizează cel mai mare festival de pe o plajă din Europa, Neversea, festivalul de iarnă Massif din Poiana Brașov, cel mai apreciat târg de Crăciun din România în 2022, West Side Christmas Market, dar și plaja Neversea Beach”, se arată în documentul citat.

„Sunt convins că prin unirea forțelor cu Mozaik Investments vom reuși să facem pași uriași în expansiunea globală a brandului nostru principal, Untold, dar și a altor proiecte din grup care au un potențial imens, plus dezvoltarea unor concepte noi. Experiența complementară a partenerilor noștri în scalarea și accelerarea proiectelor, adunată cu dedicarea și pasiunea echipei Untold, ne vor ajuta să valorificăm încă din acest an oportunitățile apărute atât pe plan național, cât și pe plan internațional”, susține Bogdan Buta, fondator Untold Universe.


Mozaik Investments este o companie de investiții fondată în 2019 care urmărește să investească în companii cu potențial ridicat de creștere, oferind capital și know how în schimbul unei participații minoritare. Zona de interes este reprezentată de Europa Centrală și de Est, cu precădere România, și este acoperită prin cele două birouri din București si Viena. 

Printre investițiile Mozaik în România se numără lanțul de cafenele 5 To Go.

Tranzacția urma să fie aprobată de către Consiliul Concurenței.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

UNTOLD Dubai și Armin van Buuren lansează show-ul de pe cea mai înaltă clădire de pe planetă, Burj Khalifa

UNTOLD 2023, cea mai silențioasă ediție de până acum? Boc: „Am avut cele mai puține plângeri, 5-6”

Parcul Central, după UNTOLD. Cum arată spațiul verde după ce a fost călcat în picioare, la propriu, de sute de mii de festivalieri? VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter