Timp Liber

Untold, festivalul de muzică pornit de la Cluj-Napoca, vrea să se extindă internațional

Untold Universe a semnat un acord angajant cu Mozaik Investments, prin care compania va intra în acționariatul grupului, urmând a furniza capital de creștere pentru dezvoltarea proiectelor Untold în plan regional și internațional.

sursă foto Facebook Untold sursă foto Facebook Untold

 

Potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor Untold, parteneriatul are ca scop extinderea internațională a grupului de entertainment fondat la Cluj-Napoca în anul 2015, dar și transformarea brandului Untold într-un brand cu impact global. 


„În prezent, după 8 ani de existență, brandul Untold are deja o importantă rezonanță internațională în special în rândul publicului tânăr, iubitor de festivaluri și concerte, festivalul din Cluj-Napoca clasându-se constant în ultimii ani între primele 10 festivaluri din întreaga lume, în cele mai importante topuri mondiale, atât ca preferințe ale publicului, cât și ca preferințe ale artiștilor. Alături de festivalul din inima Transilvaniei, grupul Untold Universe organizează cel mai mare festival de pe o plajă din Europa, Neversea, festivalul de iarnă Massif din Poiana Brașov, cel mai apreciat târg de Crăciun din România în 2022, West Side Christmas Market, dar și plaja Neversea Beach”, se arată în documentul citat.

„Sunt convins că prin unirea forțelor cu Mozaik Investments vom reuși să facem pași uriași în expansiunea globală a brandului nostru principal, Untold, dar și a altor proiecte din grup care au un potențial imens, plus dezvoltarea unor concepte noi. Experiența complementară a partenerilor noștri în scalarea și accelerarea proiectelor, adunată cu dedicarea și pasiunea echipei Untold, ne vor ajuta să valorificăm încă din acest an oportunitățile apărute atât pe plan național, cât și pe plan internațional”, susține Bogdan Buta, fondator Untold Universe.


Mozaik Investments este o companie de investiții fondată în 2019 care urmărește să investească în companii cu potențial ridicat de creștere, oferind capital și know how în schimbul unei participații minoritare. Zona de interes este reprezentată de Europa Centrală și de Est, cu precădere România, și este acoperită prin cele două birouri din București si Viena. 

Printre investițiile Mozaik în România se numără lanțul de cafenele 5 To Go.


„Suntem foarte încântați de parteneriatul cu Untold. Chiar dacă este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate branduri românești la nivel global, investiția noastră s-a bazat în special pe oamenii din spatele brandului. Considerăm că expertiza și motivația echipei vor fi determinante în expansiunea companiei, atât local, cât și international”, spune Vlad Bușilă, Mozaik Investments.

În prezent, tranzacția urmează să fie aprobată de către Consiliul Concurenței România. 

CITEȘTE ȘI:

UNTOLD, ales pentru a doua oară în TOP 10 cele mai mari festivaluri din lume! Ce pregătesc organizatorii în 2023?

Opțiuni de cazare la cele mai mari festivaluri de muzică: Untold, Neversea și Massif 2023

Trupele mari ocolesc Clujul. Noroc cu Electric Castle și Untold!

Ultimele Stiri
abonare newsletter