Economie

Piața imobiliară a Clujului a crescut cu 127% față de începutul anului. Dar e ABIA PE LOCUL 6 în țară!

Numărul vânzărilor de apartamente în județul Cluj a crescut cu 127% față de luna ianuarie 2023. Însă la nivel național, piața imobiliară din Cluj se plasează abia pe locul șase.

Crește numărul de tranzacții pe piața imobiliară din Cluj / Foto: Emil Boc - Facebook Crește numărul de tranzacții pe piața imobiliară din Cluj / Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


Piața imobiliară a început să-și revină în Cluj, din punct de vedere al tranzacțiilor imobiliare. Potrivit datelor publicate de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), consultate de monitorulcj.ro, în luna mai în județul Cluj au fost tranzacționate 2.637 de imobile, dintre care 802 erau apartamente. 

 


La începutul anului 2023, în ianuarie, vânzările de apartamente au înregistrat o scădere imensă în județul Cluj, de aproape 50% față de anul anterior și aproape 60% față de decembrie 2022. Astfel, am calculat cu cât a crescut numărul vânzărilor în primele cinci luni ale anului.

În ianuarie 2023, Clujul a înregistrat un număr de 353 apartamente tranzacționate. Față de acest număr, în luna mai a fost înregistrată o creștere de 127%,  adică 449 de apartamente în plus.


Totuși, există o scădere de 13% față de numărul tranzacțiilor de apartamente înregistrate în perioada similară a anului trecut, mai 2022. Atunci au fost 931 de apartamente vândute, cu 129 mai multe decât în prezent.

Iar față de luna aprilie 2023, Clujul a înregistrat o creștere de circa 26%. În luna anterioară au fost vândute 634 de apartamente, cu 168 mai puține decât în mai 2023.


Datele ANCPI ne mai arată că de la începutul anului și până la finalul lunii mai, în județul Cluj au fost efectuate 10.412 vânzări pe piața imobiliară (atât apartamente, cât și alte tipuri de imobile), acest număr plasând Clujul pe locul șase în țară, după București, Ilfov, Brașov, Timiș și Constanța.

Dinamica vânzărilor de imobile în orașele din România, perioada ianuarie-mai 2023 / Foto:  ANCPI

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Mai puține imobile, ridicate la Cluj. A scăzut numărul autorizațiilor de construire emise

Rata anuală a inflației a scăzut la 10,6% în luna Mai. Zahărul, cartofii, untul și ouăle, printre produsele care s-au scumpit cel mai mult

abonare newsletter