Economie

Taximetriștii cer ca firmele de ride sharing să fie obligate să-și achite taxele la Cluj: „Suntem discriminați”

Taximetriștii clujeni cer ca firmele de ride sharing care activează în Cluj-Napoca să plătească impozitele tot aici. Ei se simt discriminați prin „neplata unor taxe la bugetul local”.

Taximetriștii vor ca firmele de ride sharing, precum Bolt sau Uber, să contribuie la bugetul local / FOTO: Primăria Cluj-Napoca Taximetriștii vor ca firmele de ride sharing, precum Bolt sau Uber, să contribuie la bugetul local / FOTO: Primăria Cluj-Napoca


 

Sindicatul Taxi din Cluj-Napoca solicită ca firmele de ride sharing care activează în municipiu să fie obligate să-și plătească taxele tot la Cluj, ca să contribuie la bugetul local al municipiului.


 

Taximetriștii consideră că sunt discriminați în prezent:


„În în trezoreria Cluj-Napoca ar trebui să intre zilnic suma de aprox. 24 mii euro în urma activității de ride sharing din orașul nostru. Dar nu intră aceste sume și colac peste pupăză au distrus și activitatea taximetriștilor clujeni plătitori de taxe și impozite la bugetul local. Noi, Sindicatul Taxi Cluj-Napoca, cerem consiliului local să reglementeze aceste sincope prin obligarea tuturor operatorilor ride cât și a platformelor pentru comenzi să și plătească taxele la Cluj-Napoca prin stabilirea domiciliul fiscal aici precum fac și operatorii taxi. De aici își fac banii! Aici să plătească impozitele și să-i rugam să-și cheltuiască profitul tot la Cluj-Napoca.

Cerem ca toate activitatea de ride sharing să fie autorizată și limitată și de către consiliul local Cluj-Napoca precum activitatea de transport taxi. Considerăm o discriminare la adresa noastră prin neplata unor taxe la bugetul local și a locurilor nelimitate în activitatea de ride pe raza municipiului Cluj-Napoca.


Cât despre tariful dinamic doar crescător aplicat clienților ride sharing rog presa sa ne ajute să condamnam aceste practici precum condamnă pe toți comercianții ce ridica prețurile produselor doar pentru ca e o cerere mai mare sau o sărbătoare Românească. Acest calcul rapid s-a făcut pentru un număr de doar 2000 de autoturisme ride sharing, dar la nivel național au fost emise peste 186000 ecusoane, iar ARR Cluj presupunem că a emis undeva peste 10000 ecusoane. Astfel impozitele ce nu se plătesc autorităților locale pentru sumele încasate din curtea lor pot fii enorme. Șoferii ride-sharing se reînnoiesc mereu, sunt doar prin trecere prin această meserie. Mulți nu rămân să acumuleze experiență, nu sunt predictibili, au toți recenzii foarte bune care se obțin la începutul activități când sunt mai atenți, mai asumați (...) Taximetriștii sunt de 10-30 ani în breaslă uneori predata din tată-n fiu, monitorizați atent de primaria Cluj-Napoca de ani de zile.

Cu respect cerem ajutorul clujeanului care are nevoie de transport interurban cu mașini mici și vă promitem ca noi taximetriștii ne vom conforma cu cerințele și standardele ce pe bună dreptate le cereți. Vom recenza cu ajutorul d-voastră fiecare taximetrist ce aparține Sindicatului Taxi Cluj-Napoca și de aceea vă rugăm să luați atitudine în fiecare problema de transport taxi scriidu-ne pe pagina noastră și neapărat în aplicația mycluj. Cu respect pentru Clujeni! Echipa STCN”, a transmis Sindicatul Taximetriștilor din Cluj-Napoca.


Mai multe detalii despre banii care ar intra în bugetul local sunt într-o postare pe pagina de Facebook a sindicatului:

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Taximetrist din Cluj-Napoca, prins cu certificat taxi expirat de ani de zile! Amendă de zeci de mii de lei

Taximetrist, amendat cu 500 de lei pentru că a refuzat o clientă maghiară. Boc: „Gestul nu reprezintă breasla taximetriștilor din Cluj”

Ultimele Stiri
abonare newsletter