Economie

Casă de 1,62 milioane de euro, vândută la Cluj!

Preţul mediu de tranzacţionare a locuinţelor în România a depăşit 100.000 de euro, în primele şase luni din acest an, în creştere cu aproximativ 10% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor unei companii imobiliare.

sursa foto depositphotos.com sursa foto depositphotos.com

 

Cele mai mari tranzacţii intermediate de birourile Re/Max România, în intervalul analizat, au fost un complex de vile din Bucureşti, în valoare de 5 milioane de euro, o casă de 1,62 milioane de euro din Cluj-Napoca şi un teren în valoare de 1,5 milioane de euro din Bucureşti.


În acelaşi context, birourile din România ale companiei au înregistrat o creştere de 48% în ceea ce priveşte valoarea totală a tranzacţiilor imobiliare din primul semestru, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, de la 113 milioane de euro la 169 milioane de euro. Totodată, preţul mediu de tranzacţionare pe segmentul vânzări a crescut în acest interval cu aproximativ 10%, de la aproximativ 94.000 de euro la 103.000 euro.

Cele mai multe intermedieri au fost realizate pe segmentul rezidenţial (circa 92% din total), urmate de comercial (4%), industrial (2%) şi office (2%). De asemenea, dintre cele peste 5.000 de proprietăţi rezidenţiale tranzacţionate, apartamentele de două camere (35%) şi casele (32%) au fost cele mai căutate tipuri de proprietăţi, în S1 2022, iar per total 80% dintre apartamentele vândute/cumpărate sunt proprietăţi vechi.


În ceea ce priveşte următoarea perioadă, specialiştii în imobiliare sunt de părere că piaţa de profil va rămâne stabilă, fără să înregistreze scăderi de preţuri până la finalul anului.

CITEȘTE ȘI:

Cerere în căsătorie pe scena Untold. Doi artiști pleacă logodiți de la festival - VIDEO

Cu cât se vinde o casă „ecologică” în Cluj? Proiectanții promit cheltuieli MINIME la energie. FOTO

Un bărbat a intrat într-o casă din Cluj-Napoca și a furat bijuterii de 10.000 de lei

abonare newsletter