Auto

Cea mai mare despăgubire plătită pe RCA a depășit 7,1 MILIOANE de lei, după un accident rutier grav

În 2022, cea mai mare despăgubire plătită în baza unei polițe RCA a fost mai mare de 7,1 milioane de lei. Aceasta a apărut în contextul unui accident rutier grav.

Accident rutier grav / Foto: pixabay.com Accident rutier grav / Foto: pixabay.com

 

 


Cea mai mare despăgubire plătită de asigurătorii din România anul trecut în baza poliţelor obligatorii RCA a depăşit 7,1 milioane de lei. 

 


Suma a fost acordată ca urmare a unui vătămări grave cauzate de un accident rutier, se arată într-un comunicat al Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România - UNSAR.

Totodată, în anul 2022, companiile de asigurări membre UNSAR au achitat pentru primele 10 cele mai mari daune rezultate din accidente de mașini (sau alte vehicule) despăgubiri în valoare de 36,5 milioane de lei, conform unei analize realizate la nivelul asociaţiei.


CITEȘTE ȘI:
Doi tineri simulau accidente rutiere ca să ia bani de la asiguratori. Au primit peste 120.000 lei

 

Despăgubirile totale plătite la nivel de piaţă în baza poliţelor RCA sunt mult mai mari în condiţiile în care, în fiecare zi calendaristică din 2022, s-au plătit despăgubiri de peste 10 milioane lei pentru cele aproximativ 400.000 de dosare de daună deschise în urma accidentelor rutiere.


În prima jumătate a acestui an, dauna medie plătită în baza poliţelor RCA a crescut cu 10%, conform datelor oficiale ale Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Coaliţia pentru Siguranţă Rutieră a lansat recent Carta Albă a Siguranţei Rutiere - un document strategic cu bune practici, scenarii şi obiective pentru următorii ani. Acesta reuneşte iniţiativele şi propunerile membrilor fondatori ai Coaliţiei, în linie cu obiectivele ambiţioase angajate de Guvernul României. Prin Carta Albă, Coaliţia pentru Siguranţă Rutieră se angajează, totodată, să contribuie la crearea unui cadru legal care să plaseze securitatea rutieră din România la standarde europene.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

Valabilitatea polițelor Euroins încetează în 7 decembrie. Toți șoferii care au RCA la Euroins trebuie să încheie polițe noi.

Șofer beat, prins de polițiști în Apahida, la volanul unui autoturism cu ITP-ul expirat și fără RCA. Acum are dosar penal

Ultimele Stiri
abonare newsletter