Administrație

Aviz urbanistic pentru construirea unei fabrici la Săndulești, care să preia activitatea Sanex Cluj

Planul Urbanistic Zonal pentru construirea unei fabrici pe un teren de aproape 30 de hectare din comuna Săndulești (județul Cluj) a primit avizul Comisiei de Urbanism a Consiliului Județean Cluj.

Pe platforma industrială de 17 hectare din Cluj-Napoca, localizată între strada Plevnei și Pod IRA, Prime Kapital urmează să dezvolte un proiect imobiliar de anvergură: un complex rezidențial cu aproximativ 1.400 de apartamente, o componentă de birouri cu peste 49.000 metri pătrați și un centru comercial. | Foto: monitorulcj.ro Pe platforma industrială de 17 hectare din Cluj-Napoca, localizată între strada Plevnei și Pod IRA, Prime Kapital urmează să dezvolte un proiect imobiliar de anvergură: un complex rezidențial cu aproximativ 1.400 de apartamente, o componentă de birouri cu peste 49.000 metri pătrați și un centru comercial. | Foto: monitorulcj.ro

 

 


În viitoarea fabrică din comuna Săndulești urmează să se mute activitatea Sanex Cluj, companie ce face parte din Grupul Lasselsberger, unul dintre cei mai mari producători europeni de plăci ceramice și materiale de construcții. 

 


Pe platforma industrială de 17 hectare din Cluj-Napoca, localizată între strada Plevnei și Pod IRA, Prime Kapital urmează să dezvolte un proiect imobiliar de anvergură: un complex rezidențial cu aproximativ 1.400 de apartamente, o componentă de birouri cu peste 49.000 metri pătrați și un centru comercial.

CITEȘTE ȘI:
La distanța perfectă: cum 15 minute de centrul orașului și 10 minute de aeroport îți simplifică viața

Fabrica nouă din Săndulești va fi contruită pe un teren de 29,4 hectare, situat în partea sud-vestică a Autostrăzii Transilvania, în vecinătatea carierei Săndulești. În ședința Comisiei de Urbanism a Consiliului Județean din 4 mai 2023, proiectanții de la Ahrimar au prezentat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea ansamblului industrial de producție, depozitare și spații administrative. 


Potrivit arhitecților Arhimar, investiția nu va avea impact asupra zonei Natura 2000 din vecinătate (fiind la circa 30-40 de metri distanță), nici asupra autostrăzii A3 Transilvania. 

Pe teren există o serie de construcții care se vor demola, o hală existentă urmând să fie păstrată și refuncționalizată pentru spații administative. Urmează să se construiască o clădire industrială (demisol, parter și etaj, de maximum 40 de metri înălțime), cu o suprafață de circa 339.825 metri pătrați și retrageri de 5 metri față de limitele laterale.


În proximitatea terenului există rețele de energie electrică și apă, care urmează să fie redimensionate și extinse, și se va realiza racordare amplasamentului la rețeaua Transgaz. Singurul minus, temporar, este sistemul de canalizare, care se va amenja într-o primă etapă printr-o fosă ecologică, urmând ca primăria Săndulești să extindă sistemul de canalizare din comună.

Arhitectul șef al județului, Claudiu Salanță, a cerut lămuriri cu privire la integrarea viitoarei hale în peisaj și asupra proprietății terenurilor, astfel încât în perimetru să nuse permită locuirea, ci doar activități industriale. Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a recomandat Primăriei Săndulești „să pună umărul” să susțină investitorii care vin în comună și să se preocupe de plantări, pentru a păstra aspectul verde al zonei.


Un amănunt util, viitorii angajați ai fabricii, care vor veni din Cluj-Napoca, vor face între 20 și 40 de minute, accesul urmând a se realiza prin drumul județean 107L.

CITEȘTE ȘI:

Prime Kapital dezvăluie un plan de investiții de peste 330 de milioane de euro într-un amplu proiect de regenerare urbană în Cluj-Napoca

Ultimele Stiri
abonare newsletter