Administrație

Comuna Mica, racordată integral la rețeaua de apă

Consiliul Județean Cluj precizează că prin intermediul noilor lucrări în comuna Mica, ce vor debuta în perioada următoare, se urmărește extinderea rețelei de apă pe o lungime totală de 11,74 kilometri.

Comuna Mica, racordată integral la rețeaua de apă Foto: Consiliul Județean Comuna Mica, racordată integral la rețeaua de apă Foto: Consiliul Județean

 

Compania de Apă Someș SA a adjudecat contractul de lucrări privind extinderea rețelei de alimentare cu apă în comuna Mica. Lucrările, în valoare de 1.971.336 lei, sunt finanțate din Fondul „Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare – I.I.D.” al Companiei de Apă „Someș”, constituit din redevența și impozitul pe profit virate forului administrativ județean și returnate de acesta operatorului de apă pentru derularea de noi investiții.


,,Scopul lucrărilor de extindere e acela de racordare la rețea a tuturor locuitorilor din comuna Mica, ce nu au fost incluși în proiectul european recent finalizat de Consiliul Județean Cluj și Compania de Apă prin programul POIM. Astfel, în circa doi ani, aproape 160 de noi gospodării vor beneficia de apă potabilă de cea mai bună calitate, furnizată în sistem centralizat” , a declarat Alin Tieș, președintele CJ Cluj.

În prezent, în satele Mănăstirea, Mica, Nireș, Dâmbu Mare și Sânmărghita din comuna Mica există o rețea de apă funcțională, urmare a implementării și finalizării, în anul 2022, a unui proiect european în valoare de peste 38 de milioane de lei.  Aceste localități sunt alimentate cu apă din aducțiunea Cluj-Dej care, la rândul său, primește apă potabilizată de la Stația de tratare din Gilău.


Prin intermediul noilor lucrări, ce vor debuta în perioada următoare, se urmărește extinderea rețelei de apă pe o lungime totală de 11,74 kilometri. Sunt vizate, astfel, străzile secundare din cele cinci localități, neincluse în proiectul european recent încheiat, cât și înființarea rețelei de apă în satul Valea Luncii. Totodată, vor fi racordate la apă și gospodăriile situate de-a lungul drumului județean DJ 161D, ce face legătura între satele Mănăstirea și Nireș.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News


 

 


 

 

CITEȘTE ȘI:

„Apă în Apuseni” - Încep lucrările de alimentare cu apă potabilă a zonei de munte a județului

Apă curentă pentru 30.000 de locuitori din județul Cluj! 30 de localități, racordate la rețeaua publică de apă potabilă.

Școli și grădinițe din 20 de comune din Cluj, fără apă potabilă. 131 de clădiri nu au autorizație de incendiu

abonare newsletter