Administrație

Primarul Emil Boc spune că 2024 este anul în care marile proiecte intră în faza “de sapă, de lucru”

Primarul Emil Boc a declarat că săptămâna viitoare municipalitatea va face mai multe prezentări publice ale proiectului de buget al orașului, iar până în 12 februarie vor fi strânse opiniile cetățenilor, pentru forma finală.

Municipalitatea a inclus în bugetil pe anul 2024 o serie de proiecte importante  Foto: Municipiul Cluj-Napoca - Facebook Municipalitatea a inclus în bugetil pe anul 2024 o serie de proiecte importante Foto: Municipiul Cluj-Napoca - Facebook

 

„În principiu, bugetul este puțin mai mare decât cel de anul trecut, iar 2024 va fi anul în care marile proiecte intră la nivel de sapă, de lucru. Adică - centură metroplitană, spital regional de urgență, metrou, intră în fază finală legătura Clujului la autostradă, băgăm sapa la Școala din Borhanci, la bazinul de înot din Borhanci, continuă proiectele începute cum sunt cele de lângă Canalul Morii, Parcul Caragiale, pregătim alte proiecte pe care să le depunem pe fonduri europene”, a declarat Emil Boc, în cadrul unei emisiuni radio. 



În ce privește domeniul educației, și aici municipalitatea are în vedere „proiecte care vizează transportul gratuit pentru elevi și participarea la programul gratuit pentru studenți în condițiile legii”. „În ce privește Programul Masa caldă, așteptăm acum forma finală, pentru că Ministerul (n.red – Educației) și Guvernul fie îl extinde în forma actuală, fie îl transformă într-o masă sănătoasă”, a mai spus primarul.
Pentru anul care tocmai a început, Emil Boc a mai menționat proiecte pentru creșterea calității vieții prin diminuarea poluării. „Aici vorbim de zona pietonală centrală, de valul renovării cu tot ce înseamnă clădiri publice, susținerea reabilitării blocurilor de locuit, creșterea flotei de transport public nepoluant. Pregătim pe fonduri europene alternativa la transportul electric, transportul bazat pe hidrogen, un proiect pilot”, a precizat el. 

Nu în ultimul rând, Emil Boc a menționat dimensiunea verde pe care municipiul Cluj-Napoca și-a asumat-o, ce presupune, printre altele, plantarea a 100.000 de copaci până în 2030, extinderea orașului de 15 minute pe jos, finalizarea PUZ-ul din Sopor, dar nu numai. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Bugetul pe anul 2024 a fost promulgat

Bugetul comunei Florești pentru 2024, dedicat investițiilor. Bogdan Pivariu: „Vom avea un buget bazat pe fonduri europene, mai mare decât cel de anul trecut”.

abonare newsletter