Administrație

Strada Mihail Kogălniceanu și mai multe străzi adiacente ar putea deveni pietonale

Mașinile ar putea fi „scoase” definitiv de pe străzile Mihail Kogălniceanu - Universității - Iuliu Maniu și cele adiacente. Primarul Emil Boc a anunțat că va înainta această propunere în comisia de circulație.

Mai multe străzi din centru ar putea deveni pietonale. FOTO: monitorulcj.ro Mai multe străzi din centru ar putea deveni pietonale. FOTO: monitorulcj.ro

 

 


Străzile din zona Universității-Mihail Kogălniceanu ar putea deveni zone exclusiv pietonale, în urma recepției lucrărilor de aici, a declarat primarul Emil Boc. Edilul a arătat că va merge cu această propunere în prima ședință din acest an a comisiei de circulație.

 


„În prima ședință a comisiei de circulație din acest an, de săptămâna viitoare, o să o discutăm despre extinderea zonei pietonale în centru, adică zona Universității-Kogălniceanu, zona Iuliu Maniu, acele străzi trebuie să devină pietonale, în concepția mea, cu excepția riveranilor, a aprovizionării, etc. Este o zonă atât de frumoasă, este un spațiu pietonal central atât de plăcut, încât ar fi păcat să omorâm cu mașini, să readucem poluarea aceasta masivă în centrul orașului. Nu inventăm noi apa caldă, alții fac asta de 50 de ani încoace, își creează zone superbe, pietonale, de agrement, de evenimente în aer liber, terase, spații verzi, arii pietonale extinse. După părerea mea, zona aceasta pietonală, dacă vedeți cum se conturează și Universității, și Kogălniceanu, și Iuliu Maniu (...)”, a declarat Emil Boc, joi, la un post local de radio.

„Magazine importante care sunt în mall vor veni și în centru”

Primarul este de părere că transformarea acestor străzi în zone pietonale ar încuraja magazinele care sunt în prezent în mall-uri să vină și în centru și ar impulsiona dezvoltarea afacerilor în zona centrală a Clujului.


„Sunt convins că această schimbare ar genera și dezvoltare economică, pentru că așa s-a întâmplat și în Occident: prima dată, lumea a fugit la mall. După mall, au venit înapoi spre centru, dacă au avut condiții în care să își poată dezvolta afacerile. Sunt convins că pe aceste zone pietonale, magazine importante care sunt în mall vor veni și în centru”, a explicat Emil Boc.

Propunerea, dezbătută săptămâna viitoare

Potrivit edilului, o decizie cu privire la această propunere ar urma să fie luată săptămâna viitoare, iar în cazul în care va fi agreeată de comisie, decizia va fi pusă în aplicare în cel mai scurt timp.


Vom avea o ședință a comisiei de circulație, voi veni cu această propunere. Trebuie luată decizia că rămâne zonă pietonală, apoi se va trece la semnalizare și celelalte elemente care trebuie asigurate. Vedem ce s-ar întâmpla cu strada I. C. Brătianu, care nu se mai varsă în Universității, trebuie stabilită modalitatea de circulație. Decizia aceasta până săptămâna viitoare cred că va fi luată. Eu sper să întrunesc sprijinul comisiei de circulație, să susțină acest lucru. (...) Eu cu această propunere voi intra în comisie și vom vedea rezultatul. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Mai mulți copaci pe strada Universității, după modernizare. Arborii existenți rămân „pe poziții”. FOTO

abonare newsletter