Administrație

Mai multe clădiri și terenuri din Cluj-Napoca, lăsate în paragină, vor fi suprataxate

Primăria Cluj-Napoca va aplica impozit majorat, începând cu anul 2024, pentru mai multe clădiri și terenuri lăsate în paragină.

Mai multe clădiri și terenuri lăsate în paragină vor fi suprataxate, în 2024. FOTO: Emil Boc/ Facebook Mai multe clădiri și terenuri lăsate în paragină vor fi suprataxate, în 2024. FOTO: Emil Boc/ Facebook

 

 


În ședința extraordinară a Consiliului Local ce va avea loc vineri, 22 decembrie, mai multe proiecte, introduse la inițiativa primarului Emil Boc, respectiv a viceprimarului Dan Tarcea, prevăd suprataxarea unor proprietăți aflate în degradare.

 


Pe ordinea de zi a ședinței se numără mai multe proiecte care prevăd majorarea cu 200% a impozitului pe clădiri începând cu anul 2024, pentru clădirile din Cluj-Napoca, de la următoarele adrese:

  • str. Someșului nr. 23 (fosta str. Dijmei nr. 23);
  • str. Croitorilor nr. 18;
  • str. Clinicilor nr. 12;
  • str. Clinicilor nr. 24;
  • str. Emil Racoviță nr. 39;
  • str. Ploiești nr. 37;
  • str. Bisericii Ortodoxe nr. 22;
  • str. Gheorghe Șincai nr. 15;
  • str. Frunzișului nr. 16/A;
  • B-dul 21 Decembrie 1989 nr. 20;
  • Calea Moților nr. 95.

De asemenea, vor fi și clădiri impozitate cu 300%, pe străzile G-ral Traian Moșoiu nr. 72, Câmpului nr. 71, Calea Moților nr. 10, Calea Moților nr. 17, Piața Mihai Viteazu nr. 37 A și B, Piața Mihai Viteazu nr. 43, B-dul Eroilor nr. 12 și Calea Moților nr. 69.


Cu 400% vor fi impozitate clădirile de la adresele Piața Mihai Viteazu nr. 44 și B-dul 21 Decembrie 1989 nr. 7.

Supraimpozitarea maximă, de 500%, va fi aplicată următoarelor clădiri, până la remedierea problemelor: str. Traian nr. 11 Corp A și str. Constanța nr. 23.


De asemenea, alte 6 proiecte prevăd creșterea cu 200% a impozitului pe terenuri lăsate în paragină pentru mai multe proprietăți de pe strada Borhanciului, respectiv de pe strada Vasile Cârlova, începând cu anul 2024.

În ședință sunt prevăzute însă și proiecte de încetare a supraimpozitării pentru mai multe clădiri care au fost reabilitate. 


Clădirile din Cluj care au fațadele degradate sunt supraimpozitate cu până la 500%, până la remedierea problemelor. Măsura, introdusă la Cluj-Napoca în anul 2016, poate fi introdusă la în urma unui proces de inspecție și control asupra clădirilor din municipiu, realizat de Poliția Locală. Măsura supraimpozitării clădirilor neîngrijite „a făcut minuni”, în ultimii ani, în ceea ce privește aspectul imobilelor din oraș. Edilul Emil Boc a mărturisit, toamna aceasta, că, deși nu este populară, măsura a contribuit la „schimbarea feței” orașului. Peste 800 de imobile taxate cu până la 500% au fost refațadizate în ultimii șase ani. Anul trecut, zeci de clădiri au fost reabilitate în municipiu.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Supraimpozitarea clădirilor-ruină între 200 și 500% continuă și în 2023. Boc: „Amenzile vor fi mai scumpe decât valoarea imobilului”

Ultimele Stiri
abonare newsletter