Administrație

Zero lei pentru Centura Clujului și 10% pentru A3 Tureni în bugetul național din 2024

Viorel Băltărețu, deputat și președinte al USR Cluj-Napoca, avertizează că guvernul lasă Clujul fără bani pentru lucrările la centură și cu o finanțare infimă pentru drumul expres A3 Tureni.

Deputatul USR Viorel Băltărețu/ Sursa foto: cabinet Deputat Băltărețu Deputatul USR Viorel Băltărețu/ Sursa foto: cabinet Deputat Băltărețu

 

 


„Am fost șocat să citesc alocările bugetare din 2024 pentru proiectele esențiale de infrastructură a Clujului. Metropolitana nu are niciun ban alocat pentru anul viitor, iar pentru Dx A3 Tureni s-au alocat mai puțin de 10% din fondurile necesare!”, a spus deputatul USR Cluj.

 


Deputatul, implicat în monitorizarea lucrărilor de infrastructură rutieră a județului, a vizitat în repetate rânduri șantierul drumului expres A3 Tureni, informând clujenii despre evoluția lucrărilor. 

„La A3 Tureni, avem un antreprenor mobilizat exemplar pe șantier care vrea să termine până la final de 2024 acest drum. Și poate face asta. Și guvernul ce zice? Hai să îi dăm 72 milioane de lei din cei 787 milioane, cât are contractul pentru a fi finalizat. Și asta,  după ani de întârzieri!”, a adăugat Băltărețu.


CITEȘTE ȘI:
Lotul Chețani-Câmpia Turzii din A3, inaugurat cu 9 luni mai devreme. Ministrul Transporturilor: „Probabil joi se dă în circulație”.

„În ce privește centura metropolitană, pur și simplu nu sunt alocate niciun fel de fonduri. Nici măcar pentru primul tronson, adică extinderea la trei benzi a DN1, de la viitorul spital regional până la nodul N. Vă amintesc că acest tronson a fost scos la licitație și atribuit; avem un termen total de proiectare și execuție de 20 luni!
În numele clujenilor, le cer liderilor actuali ai Clujului, domnii Boc și Tișe, să intervină de urgență. Trebuie să-și convingă colegii de partid din guvern să scoată Clujul de pe această lista neagră. Clujenii așteaptă de 20 de ani aceste proiecte și s-au săturat de scuze. Ba nu au ofertanți autoritățile locale, ba n-au bani cele de la centru. Cine are grijă de clujeni?”

„Parlamentarii USR Cluj vor depune amendamente la proiectul de buget, în așa fel încât șantierul A3 Tureni să fie finalizat anul viitor, iar centura să primească banii necesari demarării șantierului”,  a mai spus deputatul USR.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Viorel Băltărețu: „Îmi doresc un Cluj pentru toți clujenii”

Ultimele Stiri
abonare newsletter