Administrație

Transportul public din Cluj ajunge și în Săvădisla

Autobuzele Companiei de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca vor circula și în Săvădisla. Locuitorii comunei au făcut nenumărate solicitări pentru prelungirea liniilor de transport în comun ale Clujului până în Săvădisla.

Autobuzele Companiei de Transport Public Cluj-Napcoa circulă în tot mai multe comune. Foto: Facebook Emil Boc Autobuzele Companiei de Transport Public Cluj-Napcoa circulă în tot mai multe comune. Foto: Facebook Emil Boc

 

Comuna Săvădisla a aderat la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Asociația Metropolitană de Transport Public Cluj”, ceea ce presupune că locuitorii din zonă vor beneficia de transport din partea CTP Cluj-Napoca.


CITEȘTE ȘI: Transportul public din Cluj-Napoca ajunge în Aiton și Petreștii de Jos. „Acest Hub urban-rural urmărește să combine natura și tehnologia într-o nouă normalitate”

„Aderarea comunei Săvădisla este oportună pentru dezvoltarea mobilității urbane sustenabile în zona metropolitană. Creșterea semnificativă a traficului în orașe și zonele limitrofe cauzează aglomerare, întârzieri, blocaje, acest lucru afectând în egală măsură toți participanții la trafic. Aderarea comunei Săvădisla la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară – Asociația de Transport Public va contribui la creșterea calității transportului public local, a accesibilității și atractivității acestuia pentru satisfacerea mobilității populației care să ducă la descurajarea utilizării autoturismelor personale”, spune Liviu Neag, directorul CTP Cluj-Napoca.

Distanța dintre Cluj-Napoca și Săvădisla este de aproximativ 22 de kilometri.


În prezent, serviciul de transport public local se desfășoară pe raza localităților Cluj-Napoca și al comunelor Florești, Baciu, Chinteni, Apahida, Feleacu, Ciurila, Gilău, Aiton și Petreștii de Jos prin curse regulate.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

CTP Cluj-Napoca informare privind închiderea circulației rutiere pe Splaiul Independenţei, de la Podul Napoca până la intersecţie cu str. George Coșbuc

CTP Cluj-Napoca anunță înlocuirea autobuzelor diesel cu troleibuze pe traseul liniei 8, P-ța M. Viteazul – Str. T. Vuia

Autobuze CTP către comunele Petreștii de Jos și Aiton. Cât costă biletele?

Ultimele Stiri
abonare newsletter