Administrație

Cantitate RECORD de deșeuri colectate de clujeni la aparatele de reciclare cu recompensă. Peste 60.000 de ambalaje adunate în mai puțin de două săptămâni

Clujul înregistrează un nou record în materie de deșeuri colectate la aparatele de reciclare cu recompensă. În cartierul Gheorgheni, la un singur punct de colectare au fost adunate peste 60.000 de ambalaje în mai puțin de două săptămâni.

Clujenii din cartierul Gheorgheni au adunat peste 60.000 de ambalaje în mai puțin de două săptămâni/Foto: Emil Boc Facebook.com Clujenii din cartierul Gheorgheni au adunat peste 60.000 de ambalaje în mai puțin de două săptămâni/Foto: Emil Boc Facebook.com

 

 


În urmă cu două săptămâni, un nou aparat pentru reciclare - în schimbul biletelor gratuite de autobuz - a fost amplasat în Piața Hermes din cartierul Gheorgheni.

 


În doar 13 zile, localnicii din zonă au adunat peste 60.000 de ambalaje. 

„Cantitate record de deșeuri colectate de clujeni la aparatele de reciclare cu recompensă.


În Piața Hermes în numai 13 zile au fost colectate peste 60.000 ambalaje la noul aparat de reciclare cu recompensă”, a anunțat, joi, primarul Emil Boc pe pagina sa de Facebook

În vara anului trecut, administrația locală a demarat un proiect-pilot destinat colectării selective și reciclării. În cartierul Zorilor a fost instalat un container pentru colectarea deșeurilor provenite din ambalaje de băuturi - sticlă, plastic, aluminiu/metal. Ulterior a fost deschis un alt punct de reciclare de acest tip la Piața agroalimentară Flora din cartierul Mănăștur.


În iulie 2023, un container dedicat reciclării amabalajelor a fost amplasat și în zona Pieței Hermes din cartierul Gheorgheni. 

Până în prezent au fost colectate aproape 6 milioane de ambalaje, iar clujenii au beneficiat în schimb de 385.000 de bilete de transport în comun, potrivit datelor anunțate de reprezentanții administrației locale. 


„Din vara anului trecut și până în prezent, la cele trei puncte cu recompensă pentru colectarea selectivă a ambalajelor - tip PET/plastic, doze, sticle - au fost colectate peste 5,7 milioane ambalaje, în schimbul cărora au fost eliberate 385.000 bilete de transport în comun”, a detaliat primarul Emil Boc. 

Clujenii din cartierul Gheorgheni au adunat peste 60.000 de ambalaje în mai puțin de două săptămâni/Foto: Emil Boc Facebook.com

Proiectul-pilot de colectare selectivă a deșeurilor în schimbul unor recompense a fost deschis de autorități în iulie-august 2022. 

În schimbul a 15 ambalaje reciclate, clujenii obțin un bilet gratuit cu două călătorii pentru transportul public urban.  

De altfel, autoritățile iau în calcul și extinderea modalităților de recompense, precum acordarea de vouchere pentru evenimente culturale, sportive sau activități civice și sociale, potrivit Regulamentului privind colectarea deșeurilor de ambalaje la automatele RVM (reverse vending machines) cu acordarea de recompense.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Aparat de reciclat cu recompensă, în Piața Hermes din Gheorgheni. Clujenii pot obține bilete gratuite de autobuz

În opt luni, clujenii au adunat peste 2,5 milioane de peturi pentru călătoriile gratuite cu transportul public. Încă un aparat de colectare selectivă va fi instalat în oraș

abonare newsletter