Administrație

O stradă din Cluj-Napoca va purta numele maestrului Dumitru Fărcaș

O stradă din municipiul Cluj-Napoca va purta numele artistului Dumitru Fărcaș.

O stradă din Cluj-Napoca va purta numele taragotistului Dumitru Fărcaș/Foto: Emil Boc Facebook.com O stradă din Cluj-Napoca va purta numele taragotistului Dumitru Fărcaș/Foto: Emil Boc Facebook.com

 

 


Anunțul a fost făcut, vineri, de primarul Clujului Emil Boc. 

 


De asemenea, în zona Parcului Central din oraș, va fi amplasată o statuie a taragotistului Dumitru Fărcaș.

 „Dumitru Fărcaș este un titan al Clujului, al culturii și folclorului românesc. 


Dincolo de Casa de Cultură din Cluj-Napoca, care îi poartă numele, vom avea și statuia lui, amplasată în fața casei unde a locuit, în zona Parcului Mare din oraș. 

Iar o stradă din zona unde a locuit va purta numele lui Dumitru Fărcaș”, a anunțat edilul Emil Boc, vineri, în cadrul unui eveniment editorial desfășurat cu prilejul împlinirii a 50 de ani de la inaugurarea Grupului Statuar „Școala Ardeleană” de Romulus Ladea.


Potrivit primarului municipiului Cluj-Napoca Emil Boc, demersul autorităților nu reprezintă decât o formă de recunoaștere a talentului și influenței artistice a maestrului Dumitru Fărcaș în cultura română. 

„O formă de recunoaștere pentru ceea ce este Dumitru Fărcaș pentru noi și pentru tot ceea ce înseamnă spirit românesc”, a adăugat primarul Clujului Emil Boc. 


Din noiembrie 2019, Casa de Cultură a Studenților (CCS) din Cluj-Napoca poartă numele marelui taragotist Dumitru Fărcaș (12 mai 1938, Groși, Maramureș –  7 august 2018, Cluj-Napoca). 

Din 2013, municipiul Cluj-Napoca găzduiește Festivalul-concurs „Taragotul de Aur”, desfășurat la Casa de Cultură a Studenților, eveniment ce reprezintă un omagiu adus artistului Dumitru Fărcaș, una dintre cele mai reprezentative personalităţi ale vieţii cultural-artistice clujene şi o emblemă a luptei pentru conservarea şi valorificarea folclorului tradiţional românesc.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj primeşte numele regretatului taragotist Dumitru Fărcaş

Festival în memoria lui Dumitru Fărcaș, la Cluj-Napoca: „Nu am dăruit nimic publicului dacă nu m-am dăruit pe mine”

Strada „Doinea Cornea” a primit aprobare! Pe această stradă disidenta anti-comunistă a locuit până în ultimele clipe ale vieții

Ultimele Stiri
abonare newsletter