Actualitate

Strada „Doinea Cornea” a primit aprobare! Pe această stradă disidenta anti-comunistă a locuit până în ultimele clipe ale vieții

Strada Alba Iulia, din Cluj-Napoca, se va numi „Doina Cornea”. Este strada pe care cunoscuta disidentă anti-comunistă a trăit până la decesul său, din mai 2018.

Fosta stradă Alba Iulia, acum „Doina Cornea” Fosta stradă Alba Iulia, acum „Doina Cornea”

Schimbarea denumirii străzii a fost aprobată, în unanimitate (24 de voturi pentru) în şedinţa Coniliului Local de joi, 2 iulie 2020. 

Redenumirea străzii Alba Iulia, aflată în proximitatea zonei centrale, în cinstea Doinei Cornea avea aviz favorabil atât din partea Comisiei pentru învățământ, cultură, culte, drepturile omului, minorități și societatea civilă, cât și din partea Comisiei județene de atribuire de denumiri Cluj, astfel încât doar votul consilierilor locali mai lipsea ca întregul demers să prindă contur.


M-am ținut de cuvânt cu Doina Cornea, ce am discutat de multă vreme. Am înaintat propunerea ca strada Alba Iulia să fie schimbată în strada Doina Cornea, acolo unde este viitoarea Casă Memorială Doina Cornea, ca o formă de respect pentru un om al României și un suflet drag al țării acesteia, care a avut curajul pe care mulți români nu l-au avut în vremurile acelea complicate din perioada comunismului. Este o formă minimă de respect pe care orașul o poate aduce pentru Doina Cornea”, a declarat Emil Boc, la începutul lunii mai.

CITEȘTE ȘI:


O stradă din Cluj-Napoca își schimbă denumirea! În cinstea cui va fi redenumită?


 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter