Administrație

Alocare-record pentru „U” Cluj din bugetul local: 10 milioane de lei, finanțare nerambursabilă. Ce cluburi sportive mai primesc bani?

Universitatea Cluj ar urma să primească suma de 10 milioane de lei de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca, finanțare nerambursabilă, în 2023.

Alocare-record pentru U Cluj din bugetul local. FOTO: Facebook/ FC Universitatea Cluj Alocare-record pentru U Cluj din bugetul local. FOTO: Facebook/ FC Universitatea Cluj

 

 


Primăria Cluj-Napoca a publicat listele privind propunerile Comisiei de analiză și selecție a proiectelor pentru finanțare nerambursabilă din fonduri publice a structurilor sportive. Cea mai mare sumă de bani merge către Universitatea Cluj: 10.000.000 lei!

 


Cele mai mari sume vor fi alocate următoarelor structuri sportive:

  • Asociația Sportivă Fotbal Club Universitatea Cluj - 10.000.000 lei;
  • Clubul Sportiv Universitatea - 2.800.000 lei;
  • Asociația Club Sportiv U-BT - 1.750.000 lei;
  • Clubul Sportiv Municipal Cluj-Napoca - 410.000 lei;
  • Asociația Fotbal Club Universitatea Olimpia Cluj - 300.000 lei.

VEZI AICI lista completă a finanțărilor propuse spre aprobare.


În total, Primăria Cluj-Napoca alocă 17.500.000 de lei din bugetul local pentru sprijinirea structurilor sportive din municipiu. Sumele urmează să fie aprobate într-o ședință a Consiliului Local Cluj-Napoca.

Boc a promis finanțare record pentru Universitatea

Emil Boc a declarat recent că Primăria va continua să aloce fonduri Universității Cluj, aceasta urmând să primească o sumă record din bugetul local anul acesta.


„Veți avea surprize frumoase despre alocare pe care o va primi Universitatea Cluj de la bugetul municipiului. Va fi o alocare record pentru Universitatea Cluj, care va confirma rolul pe care Universitatea îl are în oraș și susținerea pe care o acordăm acestui club  fanion al României și al Ardealului. Din punct de vedere financiar echipa în continuare poate să știe că are stabilitate. Asta e una dintre cele mai importante componente pentru o echipă, să aibă stabilitate financiara. De partea asta ne ocupăm. 

Împreună cu Radu Constantea, care face un efort extraordinar să gestioneze clubul, vom avea grijă ca Universitatea în continuare să beneficieze de susținerea financiara necesară pentru a-și continua parcursul în liga națională pentru a aduce bucurii suporterilor și Clujului și de a ne mândri de blazonul acesta extraordinar al Universități Cluj. Deci vom avea un budget record”, a declarat edilul Clujului.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Universitatea Cluj, victorie în primul meci din play-out împotriva FC Argeș

Ultimele Stiri
abonare newsletter