Administrație

Ce spune ministrul ungar al Transporturilor despre metroul din Cluj? „Dezvoltarea orașului trebuie susținută de infrastructura de transport”

János Lázár, ministrul ungar al Construcțiilor și Transporturilor, este de părere că dezvoltarea Clujului trebuie susținută și prin infrastructura de transport, însă a arătat că nu vrea să se amestece în treburile clujenilor.

Ce spune ministrul ungar al Transporturilor despre metroul din Cluj? FOTO: Facebook/ Municipiul Cluj-Napoca Ce spune ministrul ungar al Transporturilor despre metroul din Cluj? FOTO: Facebook/ Municipiul Cluj-Napoca

 

 


Ministrul ungar al Transporturilor, János Lázár, a apreciat că dezvoltarea Clujului are nevoie de susținere pe partea de infrastructură de transport, întrebat fiind de metroul care urmează să se construiască la Cluj-Napoca, scrie kronikaonline.ro.

 


Reporterii publicației citate l-au întrebat pe ministru ce părere are despre proiectul de metrou al orașului Cluj-Napoca, care are acum un constructor. János Lázár a spus că ar fi o mare greșeală pentru el, ca ministru al guvernului maghiar și ca cetățean maghiar, să se amestece în afacerile maghiarilor transilvăneni.

Totuși, el a arătat că Cluj-Napoca este un oraș într-o dezvoltare dinamică, un oraș emblematic al Transilvaniei, în care consideră că schimbările economice, sociale și dezvoltarea sunt explozive. 


„Evident, această dezvoltare trebuie să fie urmată de infrastructura de transport. Cred că primarul Emil Boc, care este un politician foarte experimentat, pregătit și susținut, va găsi o soluție bună, acceptabilă pentru comunitatea locală”, a spus el.

Ministrul ungar al Construcțiilor și Transporturilor, János Lázár, s-a aflat vineri la Cluj-Napoca, în timpul unui turneu prin mai multe orașe din Transilvania. În timpul vizitei, ministrul s-a întâlnit cu politicieni locali, parlamentari de Cluj, dar și cu studenții UBB, în cadrul unei dezbateri.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cale ferată de mare viteză între Cluj și Budapesta: distanța ar putea fi parcursă în 3 ore! Ministrul ungar al Transporturilor, vizită la Cluj

abonare newsletter