Administrație

Anul 2022 încheie o serie de obiective întârziate: Turnul Pompierilor devine obiectiv deschis circuitului turistic

Un nou obiectiv turistic ce a suportat amânări și termene de finalizare depășite, ar putea fi deschis publicului clujean. Reabilitarea Turnului Pompierilor, un proiect intrat „în prelungiri”, asemenea Podului Porțelanului, se apropie de final, iar din noul an ar putea intra în circuitul turistic al orașului.

Turnul Pompierilor - lucrările de modernizare se încheie în decembrie 2022/ captură foto Emil Boc Facebook.com Turnul Pompierilor - lucrările de modernizare se încheie în decembrie 2022/ captură foto Emil Boc Facebook.com

 

 


Monitorulcj.ro semnala că în octombrie 2022, lucrările de modernizare a Turnului Pompierilor ajunseseră la un grad de realizare de 85% .

 


În ultima lună din 2022, administrația locală anunță încheierea unor proiecte așteptate de clujeni de ani de zile, dar care au fost întârziate și au înregistrat termene de finalizare depășite. 

Podul Porțelanului – o lucrare cu o lungime de 62 de m, proiect început în 2018 de Primărie, va fi încheiat până la sfîrșitul lunii decembrie, astfel încât șoferii vor putea folosi noul pod chiar din 2023. 


Turnul „buclucaș” – doi ani de întârziere

CITEȘTE ȘI:

Podul Porțelanului este 90% gata, dar mai e de lucru. Clujenii ar putea circula în 2023 pe un nou pod

„Lucrările la Turnul Pompierilor se finalizează în această lună.


Lucrările de modernizare a Turnului Pompierilor se apropie de finalizare, la o distanță de 4 ani de la semnarea contractului inițial/captură foto: Emil Boc Facebook.com

Reabilitarea Turnului Pompierilor se apropie de finalizare, în aceste zile se fac ultimele finisaje”, a notat primarul Emil Boc pe pagina sa de Facebook.

Contractul pentru modernizarea acestui obiectiv fusese semnat în 13 noiembrie 2018, iar termenul inițial de finalizare a lucrărilor era fixat pentru decembrie 2020.


În septembrie 2021, Primăria rezilia contractul de reabilitare al Turnului Pompierilor cu constructorul Research Consorzio Stabile Societate Consortile ARL, care realizase numai 70% din lucrări

În 21 decembrie 2021, administrația locală desemna ofertantul câștigător: firma De Corint, pentru finalizarea lucrărilor. 

Valoarea investiției pentru finalizarea a 30% din lucrări a fost de 4,2 milioane lei.

Lucrările au fost reluate în 14 martie 2022. Șantierul trebuia închis până în 14 noiembrie 2022.

Panoramă de 360° asupra orașului

Turnul Pompierilor, vechea clădire din centrul Clujului, ar trebui să devină un punct de informare turistică la parter şi un punct de belvedere la etaj.

Noul turn, reabilitat, va fi redeschis pentru clujeni și introdus în circuitul turistic, atât ca punct de belvedere, cât și ca spațiu dedicat evenimentelor culturale, susțin autoritățile clujene. 

Prin regândirea spațiului din interiorul Turnului, monumentul devine un inedit punct de interes în circuitul turistic și cultural al orașului deoarece poate funcționa și ca un spațiu de vizitare, dar și să găzduiască diverse expoziții permanente sau temporare.

CITEȘTE ȘI:

Lucrările la Turnul Pompierilor, 85% finalizate! Boc: „Oferă o panoramă de 360° asupra orașului” FOTO

Podul Porțelanului este 90% gata, dar mai e de lucru. Clujenii ar putea circula în 2023 pe un nou pod

abonare newsletter