Actualitate

Este tratamentul pentru parodontoză eficient? (P)

Parodontoza este o afecțiune pe cât de răspândită, pe atât de neglijată.

Motivul pentru care oamenii nu caută ajutor în stadiul incipient al bolii este acela că afecțiunea are manifestări subtile, care nu alarmează. Astfel, majoritatea oamenilor nu știu să recunoască acele semne care ar trebui să fie îngrijorătoare.

Ce ar trebui să știi despre parodontoză?


Parodontoza este o boală care are o evoluție progresivă. În stadiul incipent, aceasta se poate trata, însă în formele avansate poate determina inclusiv pierderea dinților. De aceea, este imperativ ca tratamentul pentru parodontoză să se aplice cât mai repede.

Afecțiunea este una inflamatorie și afectează gingia și țesuturile de susținere ale dintelui. Ea este o boală de lungă durată și are mai multe simptome, printre care:


- sângerarea gingiilor 

- inflamarea gingiilor


- retragerea gingiilor ca urmare a inflamației

- halitoza


- dureri la mestecarea alimentelor

- mobilitatea dintilor


- infectii sau pungi parodontale (abcese).

Principalele cauze ale apariției bolii sunt placa dentară și tartrul. 

Tratament parodontoza

Reușita tratamentului depinde foarte mult de îndemânarea specialiștilor, dar și de aparatura folosită. În cadrul clinicii Dental Premier, tratamentul pentru parodontoză se realizează cu ajutorul laserului dentar EPIC BIOLASE. Acesta reprezintă o modalitate ultramodernă de tratare a multiplelor afecțiuni. Varietatea de tratamente realizate cu ajutorul aparaturii, dar și numărul mare de pacienți mulțumiți garantează pentru priceperea și cunoștințele parodontologilor care se numără printre cei mai buni din țară.

Tratamentul este lipsit de dureri și extrem de eficient. Laserul are o precizie foarte mare, procedura nu necesită suturi, iar intervenția se realizează cu o cantitate mult mai mică de anestezic. Aparatura sterilizează locul în care se acționează, ceea ce reduce la minim riscul de infecție. De asemenea, laserul ajută la coagularea vaselor de sânge.

Etapele tratamentului pentru parodontoză

Tratamentul se realizează într-o succesiune de etape, precum urmează:

1. Consultația inițială - se va realiza un examen clinic, un bilanț parodontal. Ți va recomanda efectuarea unor radiografii, pentru o evaluare exactă a stării de sănătate orală.

2. Tratamentul inițial - Această perioadă va consta în diverse tratamente menite să îmbunătățească sănătatea generală a dinților și a gingiilor. Se vor efectua detartraje repetate. În cazul existenței abceselor, va fi nevoie de o dezinfecție mecanică și chimică a pungilor parodontale, precum și de ciuretaje subgingivale. În acest stadiu, se va utiliza laserul și concomitent se va administra antibiotic pe cale generală și se vor aplica local soluții cu antibiotic. Vei fi instruit în legătură cu efectuarea corectă a tehnicilor de periaj.

3. Reevaluarea - În acest punct, se vor efectua măsurători ale pungilor parodontale și radiografii dentare de control.

4. Tratamentul chirurgical - În această etapă, se vor realiza o serie de intervenții chirurgicale, în funcție de specificul fiecărui caz în parte: chiuretaj subgingival în câmp deschis, gingivectomii. În plus, se va utiliza din nou LASER-ul, iar în cazul în care este nevoie se va realiza adiție de os.

Un tratament parodontoza este un proces mai amplu, însă nedureros. El este necesar, altfel există riscul de pierdere a dinților. Personalul medical din cadrul clinicii Dental Premier înțelege teama pacienților, de aceea, cu atenție, compasiune, dar și cu multă iscusință, realizează proceduri eficiente, cu minimizarea stresului resimțit de pacient.

CITEȘTE ȘI:

500 de clujeni defavorizați, tratați GRATUIT de medici stomatologi. Cum poți beneficia de aceste servicii?

Dr. Ionuț Leahu, medic stomatolog, a deschis Centrul Regional de Excelență la Cluj-Napoca: „Vrem să îi ajutăm pe pacienți să zâmbească”

Vizita la stomatolog, în siguranță în „era vaccinării”. Decan al Facultății de Medicină Dentară: „Teama de a merge la medic a dus la o stare de sănătate orală problematică”

Ultimele Stiri
abonare newsletter