Actualitate

Perete de pe strada Constanța din Cluj-Napoca, transformat într-o pictură murală de artiști francezi. FOTO

Un perete de pe strada Constanța din municipiul Cluj-Napoca a fost transformat într-o pictură murală, care aniversează 30 de ani de înfrățire între Cluj-Napoca și orașul francez Nantes.

 

 


Artă pe străzile Clujului: Pictură murală pentru aniversarea a 30 ani de înfrățire între Cluj-Napoca și orașul francez Nantes.

 


Astăzi a fost finalizat un proiect artistic între Cluj-Napoca și orașul francez, intitulat „Apropiați. Spargem Zidurile”. La inaugurare au participat primarul municipiului Cluj-Napoca Emil Bocc și Joseph Giustiniani, Atașat de cooperare descentralizată la Ambasada Franţei și Director adjunct al Institutului Francez din România.

Mai multe fotografii vedeți mai jos:


Pictura murală atrage atenția asupra exploatării pădurilor

Proiectul comun „Apropiați. Spargem zidurile” reunește artiști din Nantes și din Cluj-Napoca care la sfârșitul lunii iulie au realizat la Nantes un mural de mari dimensiuni, inspirat de Coloana Infinitului a sculptorului român Constantin Brâncuși.


Emil Boc a descris proiectul și ce transmite acesta, printre care și un mesaj legat de exploatarea excesivă a pădurilor:

„Peretele de pe strada Constanța a fost transformat într-o pictură murală prin artă stradală. Lucrarea imaginată de Studio Katra ia forma unui acordeon colorat desfășurat pe cei 40 de metri ai peretelui și celebrează diversitatea celor două culturi, franceză și română.


Mesajul proiectului dorește să sublinieze colaborarea și solidaritatea artistică prin care pot fi consolidate relațiile și valorile comune ce unesc cele două orașe. Numeroasele treceri dintre elementele picturii fac referire la noțiunile de pasaj, de retransmitere și întâlnire, iar elementele naturale, precum albina sau ursul amintesc de importanța biodiversității, în timp ce trunchiul de copac retezat este o referință la exploatarea excesivă a pădurilor”, a anunțat Emil Boc.

CITEȘTE ȘI:

România în 100 de fețe. Proiect artistic inedit al elevilor de la Liceul "Onisifor Ghibu" - FOTO

 

Pictură murală la Liceul de Arte Vizuale. Mai mulți artiști au transformat curtea liceului într-o expoziție de artă. FOTO/VIDEO

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter