Actualitate

VIDEO. Clujeanul căruia Carla's Dreams i-a dat DA înainte să termine melodia: „Tu trebuie să înregistrezi asta la un studio, obligatoriu”

Ștefan Suciu a reușit să impresioneze juriul de la emisiunea SuperStar cu vocea și emoția transmisă. Carla's Dreams i-a dat „DA” înainte de a termina melodia.

 

 


Suciu Ștefan, în vârstă de 17 ani, elev la Liceul de Arte Vizuale „Romulus Ladea” din Cluj-Napoca pe secția de pictură monumentală, a făcut un show emoționant în cadrul emisiunii SuperStar. Ștefan a studiat trei ani la Școala Populară de Arte, secția canto muzică ușoară, iar în prezent este în primul an la Școala de muzică „THE BEAT”.

 


Într-un interviu acordat monitorulcj.ro, Ștefan a povestit despre pasiunea sa pentru muzică, despre motivul uluitor care l-a determinat să participe la emisiune și despre planurile sale după terminarea liceului. Totodată, tânărul a povestit și cum i-a fost influențată percepția despre muzică după participarea la emisiune-concurs.

„Mă uitam la toate filmele când eram mic pe Disney Channel, Nickelodeon, iar toți de acolo cântau. Am început de mic să cânt prin casă, iar la 11 ani m-am apucat de canto, dar am luat muzica în serios doar la 14-15 ani când am început serios cursurile”, a declarat pentru monitorulcj.ro, Ștefan Suciu.


Dincolo de pasiunea sa pentru arta plastică, muzica rămâne pe primul loc în inima lui Ștefan.

De la dansuri, la muzică

„Înainte să îmi descopăr pasiunea pentru muzică am făcut dansuri, aveam vreo 9 ani și tata a spus să încerc și chitara. La cursurile de chitară am avut un profesor care m-a încurajat să încerc și cu vocea, cumva chitara să mă acompanieze. Am realizat după un timp că dansurile nu sunt pentru mine, iar după ce am început serios cursurile de canto am abandonat chitara”, a transmis Ștefan.


În familia lui Ștefan, doar bunicul său a avut înclinație spre muzică, acesta terminând Școala Populară de Artă pe acordeon. Mama acestuia cânta de mică la chitară, de plăcere, dar în momentul actual nu mai cântă.

„Mama cânta când era mică la chitară, dar acuma nu mai cântă. Nimeni din familie nu mai cântă la vreun instrument, poate doar bunicul meu care a terminat Școala Populară de Arte la acordeon. În prezent eu sunt singurul din familie care a dus muzica la un alt nivel”, a adăugat Ștefan.


„Mie îmi place foarte mult și arta plastică, dar mereu muzica o să fie mereu pe primul loc. Mă descarc când ascult muzică sau când compun”, a adăugat Ștefan.

Taylor Swift și Irina Rimes, modele sale din lumea muzicală

Întrebat de reporterii monitorulcj.ro, care sunt modelele sale din lumea muzicală, Ștefan a răspuns cu zâmbetul pe buze că Taylor Swift și Irina Rimes sunt artistele care îl inspiră.

„Taylor Swift îmi place foarte mult cum compune și cum vede lumea. Foarte multe persoane o consideră fake și că compune muzică despre fostele sale iubiri, dar eu iubesc muzica ei. Ador faptul că deși are sute de stiliști în spate, reușește să își lase amprenta asupra propriului stil vestimentar(...) Din România îmi place foarte de Irina Rimes, vocal îmi doresc să ajung ca și ea, deși sunt conștient că mai am mult de muncit. Am fost la un concert de-al ei și am rămas cu gura căscată, se observă că își pune sufletul în piesele ei”, a transmis Ștefan.

Totul a pornit de la o provocare

Ștefan este o fire emotivă și foarte critică, și chiar dacă a aflat de înscrierile pentru emisiunea SuperStar de la profesorul de canto, nu s-a simțit pregătit să facă acest pas. Vorbind însă cu una dintre prietenele sale, aceasta l-a provocat să se înscrie, arătându-i că nu are nimic de pierdut. Prin acest gest, Ștefan a înțeles că prietenii îl susțin în tot ceea ce face și a decis să își încerce norocul.

„Am primit un mesaj pe grupul de WhatsApp de canto de la profesorul coordonator și am stat două zile cu gândul să mă înscriu...să nu mă înscriu. Într-o seară eram pe FaceTime cu o prietenă și îmi spune «Hai, înscrie-te, te provoc». M-am înscris, am mers la preselecție și după au urmat trei luni de stres până la audițiile din fața juriului”, zicea Ștefan cu zâmbetul pe buze.

A interpretat o piesă a artistului Ed Sheran

Acesta a ales să cânte melodia Lego House a lui Ed Sherran, o piesă ritmată și plină de emoție. Pentru audițiile din fața juriului, Ștefan s-a pregătit în fiecare zi. Chiar dacă ajungea târziu acasă, extenuat din cauza orelor de la liceu și canto, el a continuat să repete pentru că își dorea să îi impresioneze pe toți și să se autodepășească.

„În fiecare zi repetam, canto de două ori pe săptămână după orele de liceu, a fost o muncă demonică care din punctul meu de vedere a meritat”, a transmis Ștefan.

În momentul audițiilor în fața juriului Ștefan a simțit cum emoțiile încep să îl cuprindă, dar nu a lăsat să fie observate în timpul reprezentației.

„Când am auzit «3, 2, 1, intră înăuntru, împinge ușa» eram ceva gen «Ce, acum?».  Am avut emoții deoarece nu știam ce o să zică juriul despre mine. În emisiunile de acest tip te expui în fața unui juriu care poate să zică orice despre muzica ta, despre prestație, despre tot...Cumva m-am eliberat de emoții și am zis că dau tot ce este mai bun din mine, mai ales că nu puteam să dau înapoi. Abia după ce am terminat momentul și am ajuns înapoi în backstage am realizat ceea ce mi s-a întâmplat”, a adăugat Ștefan Suciu.

Carla's Dreams i-a dat DA din primele versuri cântate

Chiar dacă tehnica lui vocală nu era la cote maxime, Ștefan a impresionat juriul prin emoția transmisă, Carla's Dreams oferindu-i DA înainte de a termina de cântat melodia.

„Ai ceva în voce care transmite emoție, până la urmă tehnica se lucrează, se mai învață. Acolo mai ai mici scăpări, dar ai nimerit aproape toate notele, vreo 95%. Domnu Ștefan, de la mine ai un DA”, i-a spus Marius Moga în timpul jurizării.

„Îmi place sensibilitatea și timbrul tău, dar mai ales că ai rămas tu în momentul în care ai cântat. Mie îmi place mult cum cânți (...) răspunsul meu este DA” , a fost răspunsul lui Raluka.

„Domnul Ștefan, ești foarte bun, mi-a plăcut să te ascult, ai o voce mângâietoare. Cred că aș putea să ascult un disc cu tine pe repeat. De la mine ai un DA”, a fost votul lui Smiley.

„Sunt microfoane care acceptă voci, dar sunt voci care cer alte microfoane. Tu trebuie să înregistrezi asta la un studio obligatoriu”, i-a transmis Carla's Dreams

Ștefan a primit Golden Ticketul, care îl trimite în etapa următoare alături de cele mai bune voci.

Mama lui Ștefan, fanul său numărul 1

Părinții lui Ștefan sunt cei mai mari susținători, fiind deschiși la tot ceea ce ține de muzică. Mama îl susține foarte mult pe Ștefan, fiind fanul lui numărul 1, șofer și manager.

„Mama e managerul, șoferul, bucătarul, asistentul personal, e orice. La fel și tata, el mă susține în tot ceea ce fac. Rudele mele sunt cele mai fericite unde am ajuns, sunt mai fericiți decât sunt eu. Părinții erau în backstage și se uitau la moment, iar după ce am revenit înapoi în backstage mi-au spus Vezi că Carlas a zis că îți dă DA din primele versuri. Încă sunt șocat”, a transmis Ștefan.

Ștefan se pregătește pentru următoarea etapă, unde concurează cu cele mai bune voci și chiar dacă nu o să reușească să treacă mai departe nu se descurajează și consideră că SuperStar a fost un „deschizător de drumuri”, atât pe plan emoțional, cât și profesional. El consideră că muzica trebuie luată în serios dacă dorești să ajungi departe, dar la început trebuie luată ca pe o joacă, dacă îți place o faci, dacă nu îți place nu o faci.

„Muzica este libertate, oricine poate să cânte, fiecare la nivelul lui. Și eu am început de jos și continui să lupt să ajung unde mi-am propus. Doresc ca cei care îmi ascultă muzica să simtă exact ceea ce am simțit eu în momentul în care am compus acea melodie, să uite de griji și probleme în momentul în care o ascultă. Vreau să îmi lansez o melodie/album în momentul în care sunt pregătit și participarea la SuperStar mi-a deschis noi orizonturi spre lumea muzicală”, a încheiat Ștefan.

 

CITEȘTE ȘI

VIDEO Clujeanul care a impresionat jurații de la X Factor prin carisma sa: „Îmi place să fiu «altceva»”

Ultimele Stiri
abonare newsletter