Actualitate

VIDEO Clujeanul care a impresionat jurații de la X Factor prin carisma sa: „Îmi place să fiu «altceva»”

Ionuț Hanțig a făcut show total la X Factor cu vocea și apariția sa inedită. El a reușit să o ridice în picioare pe Loredana, iar momentul său a fost apreciat cu ropote de aplauze din partea publicului.

 

 


Ionuț Hanțig, elev la Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică „Octavian Stroia” din Cluj-Napoca pe secția artă dramatică, a făcut o impresie foarte bună cu o voce și un look special la ediția cu numărul 10 a emisiunii X Factor.

 


„Arta a fost pentru mine un soi de hrană energetică”

Într-un interviu acordat monitorulcj.ro, Ionuț a povestit despre pasiunea sa pentru muzică, motivele pentru care a decis să participe la X Factor, planurile sale după terminarea liceului și surprizele pe care le pregătește pe plan muzical și nu numai.

„Cred că a existat tot timpul, încă de când eram mic eram atras de partea asta muzicală. Arta a fost pentru mine un soi de hrană energetică încă de când eram copil. Mă regăseam foarte mult în ceea ce însemna mediul artistic și mă gândeam zilele trecute că dacă mi s-ar lua arta din mână nu aș ști să fac nimic altceva”, a declarat pentru monitorulcj.ro, Ionuț Hanțig.


Chiar dacă de mic, Ionuț cânta prin casă, la vârsta de 14 ani, adolescent fiind, a realizat că muzica este ceva mai mult pentru el decât o simplă „joacă de copii”.

Întrebat de modelele sale din lumea muzicii, acesta a răspuns cu zâmbetul pe buze: Lady Gaga și Delia Matache (care face parte din juriul X Factor 10).


„Femeia aia (Lady Gaga), a cultivat în mine tot ceea ce înseamnă acceptare de sine. Venind dintr-un mediu care nu promova în niciun caz acceptarea de sine, venind în clasa a IX-a la Cluj am avut foarte multe probleme cu integrarea.

Din punctul meu de vedere, până la o anumită vârstă poți să dai vina pe mediul din care ai venit pentru că ești homofob, xenofob și rasist....dar la un moment dat, intervine autoeducarea și consider că este foarte important să fi autodidact (...) Pe lângă Lady Gaga, un alt model pe care l-am avut și îl am în continuare este Delia Matache. Ea a fost un adevărat soldat de când a început mișcarea LGBT în România. Ele două au o mare influență asupra direcției muzicale înspre care mă duc”, a adăugat Ionuț Hanțig.


Ionuț a făcut show pe scena de la X Factor

El consideră că în viață, fiecare persoană primește semne, depinde de fiecare dacă decide să le urmeze sau nu. Ionuț a primit un astfel de semn fix în ultima zi de înscrieri pentru audițiile de la X Factor.

„Eram într-o seară pe telefon și am găsit o reclamă de la Antena cu înscrierile. Aveam în plan de ceva vreme să fac următorul pas în cariera mea muzicală, și am luat acea reclamă ca pe un semn. Am făcut rapid un filmuleț, l-am trimis, iar după câteva luni am fost anunțat să mă prezint la Cluj pentru filmări. Dacă aș fi vorbit cu Ionuț din 2020, cel mai probabil nu ar fi făcut asta vreodată”, a transmis Ionuț Hanțig.

Chiar dacă Ionuț este cunoscut de familie și prieteni ca fiind o fire spontană, a reușit să impresioneze pe toată lumea prin aspectul fizic, dar și prin vocea sa puternică.

Acesta a ales să cânte piesa Proud Mary de la Tina Turner și a reușit să îmbine perfect linia dinamică a melodiei, cu carisma și prezența sa scenică.

„Pregătirea nu a fost una titanică, totul a mers firesc. Piesa nu a fost o surpriză. Eu lucram cu Șerban Băcilă, care este tatăl Ilincăi Băcilă, care a participat la Eurovision în 2017 și tatăl Siminei Băcilă, cu care urmează să fac niște proiecte interesante”, a declarat Ionuț.

Ținta artistului a fost să transmită cât mai multă emoție

Chiar dacă tehnica lui vocală nu era la cote maxime, Ionuț a încercat să compeseze prin mimică și gesturi.

„Am încercat tot timpul să transform artificiile mele de tehnică vocală în reflex, ca să nu stau în timpul melodiei să mă gândesc ce să fac la fiecare 5 secunde. Incerc să-mi golesc mintea în momentul în care urc pe scenă, ca să pot transmite ceea ce simt publicului”, a transmis Ionuț.

Juriul a fost impresionat de apariția sa pe scenă și de abilitățile sale vocale și i-au împărtășit o serie de impresii.

„Ionuț, ești spectacol și îmi place că nu ai inhibiții, trăim într-o țară cu multe prejudecăți, tu ai venit cu unghiile făcute. E super tare. Arată că ești un băiat destupat la minte, îmi aduci aminte de Harry Styles”, i-a spus Loredana în timpul jurizării.

„Doar noi putem face o schimbare, mai ales tu că esti o generație tânără. Ai putea face ceva interesant la Ștefan în echipă, ai de la mine un DA”, a spus Florin Ristei.

„Răspunsul meu e DA”, a fost votul Deliei.

„Al patrulea DA te trimite în Bootcamp, mă bucur că ai apărut la X Factor, îți voi da un NU dar fii sigur că ești primul pe lista de așteptare. Cu tot dragul e un NU-DA, dacă vrei să traduci”, a fost votul lui Ștefan Bănică.

Mesajul lui Ionuț pentru cei care doresc să își aducă pasiunea la un alt nivel

Ionuț are speranțe mari în ceea ce privește această generație și consideră că cel mai important lucru este să nu ascultăm răutățile celor din jur. Trebuie să acceptăm criticile celor care au reușit să facă un lucru important în viața lor și care nu aruncă cu răutăți gratuite în toate părțile, mai crede tânărul artist.

„Mi-ar plăcea ca adolescenții care doresc să facă ceva cu viața lor, să nu se aștepte la foarte mult dintr-o dată. Există modele occidentale ca Lil Nas X sau Billie Eilish care au explodat dintr-o dată. Dar mulți nu știu că în spatele faimei lor stau mulți ani de pregătire și muncă. Să pună mare accent pe pașii mărunți, să nu asculte criticile oamenilor cărora nu le-ar cere sfaturi. Acceptați critica, critica venită la momentul potrivit poate salva din timpul pe care ți-l acorzi ție.

E important să fi ordonat, să îți pui deadline-uri, să nu amâni anumite proiecte. Cred că ar putea să se inspire de la mine, chiar dacă sunt o fire spontană, dar care este copleșită de emoții, totuși am încercat să îmi croiesc un drum prin viață. Nu este greșit nimic din ceea ce facem în viața aceasta, cred că fiecare lucru pe care îl facem vine la momentul potrivit și orice s-ar întâmpla este o lecție”, a încheiat Ionuț.

Ionuț  așteaptă în prezent să afle dacă a trecut mai departe și intră în Bootcamp și chiar dacă acest lucru nu o să se întâmple, acesta nu se descurajează și  consideră că X Factor a fost un „deschizător de uși”, atât pe plan emoțional, cât și profesional.

CITEȘTE ȘI

ALFA BAND: Primii posesori ai Wild Card-ului de la X Factor sunt clujeni

Ultimele Stiri
abonare newsletter