Actualitate

Clujenii, nemulțumiți de timpul lung de așteptare pentru programarea traseului auto. Cauza: lipsa de examinatori

Perioadele de timp foarte mari între examinările auto pentru obținerea permisului auto creează nemulțumiri în rândul clujenilor. Principala cauză ar fi deficitul de personal, spune consilierul județean Maria Forna.

 

 


În cadrul sedinței Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Cluj din luna iulie, a fost analizată situația cu privire la termenul foarte mare al programărilor traseului auto pentru obținerea permisului de conducere din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Cluj.

 


De asemenea, cei prezenți au încercat să găsească soluții la această problemă, spune consilierul județean Maria Forna, ca urmare a sesizărilor primite din partea cetățenilor.

Deficitul de personal, principala cauză a decalajelor

„În urma discuțiilor purtate în cadrul ședinței, ni s-a adus la cunoștință faptul că principala cauză care generează cele mai mari vulnerabilități în sistem dar și cele mai mari nemulțumiri din partea cetățenilor, o reprezintă deficitul de personal, în special al examinatorilor auto, fapt care determină apariția perioadelor de timp foarte mari între examinările și reexaminările auto pentru obținerea permisului de șofer. 


În acest context, precizăm faptul că Municipiul Cluj-Napoca este al doilea centru urban al României, după municipiul București, astfel că acesta este un adevărat magnet pentru populație, datorită veniturilor pe cap de locuitor, a numărului de entități de învățământ superior, precum și a altor avantaje de care beneficiază locuitorii acestui municipiu. Urmare a exploziei demografice, dată și de incubatoarele de afaceri care au generat o adevărată industrie locală de IT, în momentul de față, numărul actual, aflat pe un trend descendent, al lucrătorilor serviciului nu poate face față populației locale aflată într-o permanentă creștere”, a explicat Maria Forna, membru al Consiliului Județean Cluj.

Se cere suplimentarea numărului de posturi

Astfel, conform consilierului județean, ATOP Cluj a trimis o adresă oficială către Ministerul Afacerilor Interne, Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, pentru a analiza următoarele propuneri, care ar putea să vină în sprijinul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Cluj: 


- Suplimentarea numărului de posturi în vederea eficientizării serviciilor oferite populației;
- Posibilitatea detașărilor de lucrători din alte județe unde există un număr mai mic de solicitări pentru obținerea unui carnet de șofer;
- Instituirea unui ghișeu pentru persoane juridice, în ceea ce privește înmatricularea autovehiculelor;
- Luarea în considerare a măsurii de descentralizare a serviciului de înmatriculări auto la nivelul primăriilor.

abonare newsletter