Actualitate

Topul celor mai poluate orașe din Europa. Cluj-Napoca a ajuns pe PRIMUL loc

Cluj-Napoca a ajuns pe primul loc în clasamentul celor mai poluate orașe din Europa, din punct de vedere al NO2 (dioxid de azot).

 

 


Potrivit unui studiu Airly, o companie de monitorizare a calității aerului, Cluj-Napoca a ajuns pe primul loc în Europa, ca cel mai poluat oraș în dioxid de azot - NO2. 

 


Airly a făcut o analiză cu privire la poluarea aerului și clasifică orașele europene în funcție de gradul de poluare al acestuia, măsurat după nivelurile de particule de suspensie, adică PM10, și dioxid de azot, NO2. 

Orașul Napoli a fost din nou în fruntea clasamentului (23,91) celor mai poluate orașe în ceea ce privește particolele de suspensie, alături de o serie de orașe din Spania.


În ceea ce privește dioxidul de azot, Cluj-Napoca s-a clasat pe primul loc în top (17.53), Timișoara pe locul 4 (14.84), Ploiești pe locul 7 (13.38) și București pe locul 8 (13.33) în Europa. 

În clasamentul particulelor de suspensie, niciun oraș din România nu a fost introdus. 


NO2 este un poluant care dăunează celulelor sistemului imunitar din plămâni și provoacă o susceptibilitate crescută la infecții respiratorii. Poate face astmaticii mai sensibili la alergeni, ducând la un efect negativ asupra sistemului respirator, scrie wall-street.ro.

Cele mai poluate orașe din Europa la NO2 - Cluj-Napoca e pe primul loc

1. Cluj-Napoca
2. Newcastle-upon-Tyne
3. Napoli
4. Timișoara
5. Atena, Piraeus
6. Marseille
7. Ploiești
8. București 
9. Leeds
10. Granada
11. Edinburgh
12. Krakow
13. Brest
14. Genoa
15. Dundee
16. Londra
17. Budapesta
18. Slough, Windsor
19. Rouen
20. Wroclaw


CITEȘTE ȘI:

Clujul, pe lista neagră a orașelor cu nivel ridicat de poluare. CE: „România nu a respectat limitele maxime de dioxid de azot“

 

Boc vrea să scape Clujul de mașini și poluare: „Suntem scufundați în mașini. E plin de rable pe toate trotuarele din cartiere”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter