Actualitate

Tradiții și Obiceiuri Paște 2021. Ce trebuie să faci înainte de noaptea de Înviere

Tradiții și Obiceiuri de Paște 2021, înainte de noaptea de Înviere. Ce trebuie să faci în Sâmbăta Mare, ultima zi a Săptămânii Patimilor. Nu trebuie să uiți de aceste lucruri.

 

 

În ultima zi din Săptămâna Patimilor și ziua dinainte de Paște 2021, creștinii trebuie să facă niște lucruri importante, pe care nu le pot lăsa pentru noaptea de Înviere sau ziua de Paște.


 

Pe lângă faptul că credincioșii trebuie să spună rugăciuni înainte de noaptea de Înviere, ei trebuie să pregătească tot ce le-a rămas pentru ziua de Paște 2021, fiind ultima zi de pregătire. În Sâmbăta Mare, mielul trebuie sacrificat, curățenia trebuie finalizată, iar în această zi, înaintea nopții de Înviere, iar majoritatea mâncărurilor tradiționale se pregătesc.


Tradiții și Obiceiuri de Paște 2021. Ultimele pregătiri se fac de Sâmbăta Mare

Ziua de Sâmbătă Mare este ultima zi din Săptămâna Patimilor, iar atunci ortodocșii prăznuiesc îngroparea lui Iisus Hristos. Totodată, creștinii prăznuiesc coborârea în iad. Potrivit tradiției și obiceiurilor de Paște, în ziua de Sâmbătă Mare nu este bine să dormi. Atunci cerurile se deschid, iar Domnul poate să privească în interiorul ființelor. Astfel, dorințele pe care ți le pui vor deveni realitate.

În același timp, Sâmbăta Mare este ziua tăcerii, înaintea Învierii. În această zi, mântuitorul Iisus Hristos sfărâmă moartea în iar, în timp ce cheamă toți oamenii din lume la Înviere.


Ultimele pregătiri pentru Paște 2021 sau masa de Paște se realizează în ziua de Sâmbăta Mare, înainte de noaptea de Înviere. Credincioșii vopsesc ouăle dacă nu au apuc în Joia Mare și pregătesc pasca, drobul de miel și cozonacii. Friptura de miel este cel mai des pregătită în ziua de Sâmbătă Mare.

După ce masa este pregătită, iar curățenia este făcută, credincioșii își pregătesc hainele pe care le vor purta mai spre seară la slujba religioasă din noaptea de Înviere.

Ultimele Stiri
abonare newsletter