Ştiri din Transilvania

PAȘTE 2021. Rețete pentru cel mai bun drob de miel

PAȘTE 2021. Află cum poți prepara cel mai bun drob de miel, cu care să îi întâmpini pe cei dragi la masa de Paște.

 

 


PAȘTE 2021. Printre preparatele care nu pot lipsi de pe masa de Paște, drobul de miel se numără cu desăvârșire. Astfel, mai jos vei găsi mai multe rețete pentru a prepara cel mai bun drob de miel, cu care îi vei mulțumi până și pe cei mai pretențioși invitați. Chiar și cei care nu sunt mari fani ai acestui preparat vor găsi ceva pe gustul lor.

Drobul poate fi vedetă la masa de Paște, dacă ai rețeta potrivită. Deși, în mod tradițional, drobul trebuie să fie din organe și carne de miel, în lista de mai jos veți găsi opțiuni și pentru vegetarieni.


CITEȘTE ȘI: Ce greșești când gătești carne de miel. Secretul fripturii de miel perfecte

PAȘTE 2021. Rețetă de drob de miel în prapur

Ingrediente:


1,4 kg organe de miel (ficat, rinichi, plămani, inimă)

4 ouă mari nefierte


4 ouă mari fierte tari

2 linguri pline smântână


2 legături ceapă verde

2 legături usturoi verde

O legătură ștevie

O legătură pătrunjel

2 legături marar

2 legături lobodaă verde

O legătură leurdă

Sare și piper

Mod de preparare:

Întâi se spală prapurul, punându-se apoi într-un vas cu apă călduță. După aceasta, se fierb ouăle în apă cu sare și se pregătesc organele, curățându-se și împărțindu-se în bucăți mai mici pentru fierbere.

Când apa dintr-o oală începe să fiarbă, se adaugă organele și se fierb aproximativ 2-3 minute.Se scot, spălându-se cu apă caldă, după care se pun iar la fiert în altă apă, de data aceasta la foc mic, până când vor fi perfect făcute. În timpul fierberii, se elimină constant spuma formată la suprafață.

Organele fierte se scot și se lasă la scurs într-o sită. Se taie apoi cubulețe foarte mici și se pun într-un vas mare. Peste ele se adugă cele 4 ouă nefierte, smântâna și toate verdețurile, care au fost tocate mărunt. Se adugă sare și piper și se amestecă până la omogenizare.

Forma în care vom coace drobul se unge cu puțin ulei și se adaugă prapurul bine scurs de apa în care a stat. Umplem forma cu jumatate din amestecul drobului, după care așezăm în centrul formei, pe lungime, ouale fierte curătate. Peste ele se adăugă amestecul rămas.

Se acoperă drobul de miel cu prapurul de pe margini și se unge cu puțin ulei. Se pune la copt în cuptorul preincalzit la 180°C pentru aproximativ 45-60 minute. Scoatem forma cu drob și il lăsăm să se răcească în formă pentru 15 -20 minute. Se scoate pe un grătar și se lasă la răcit, apoi se feliază și se servește.

Dacă nu vă place prapurul, puteți elimina pașii ce îl implică în preparare.

PAȘTE 2021. Rețetă de drob de miel cu orez

Ingrediente:

Organe de miel (splina, ficat, rinichii, inima)

Carne de miel

Ceapă verde

Usturoi verde

2 ouă

4-5 ouă fierte tari

Frunze de pătrunjel

Frunze de mărar

Orez

Sare și piper

Prapur (la fel, dacă nu vă place cu prapur, puteți să nu îl adaugați în prepararea drobului)

Mod de preparare:

Organele și carnea de miel se spală și se taie bucăți. Se pun la fiert pentru 20-30 de minute. Apoi, se scurg de apă și se lasă la răcit.

Se fierbe orezul în apă cu sare, după care se scurge de apă și se lasă la răcit. Ceapa verde, usturoiul verde, frunzele de pătrunjel si de mărar se toacă mărunt.

Organele și carnea de miel se trec prin mașina de tocat, dupa care se amestecă cu orezul, ceapa, usturoiul, frunzele de mărar și pătrunjel. Se pune sare și piper după gust și apoi se adaugă ouăle bătute și se amestecă bine.

Prapurele se spală bine în câteva ape. Se pune pe fundul formei de chec cu marginile în afară, apoi se pune jumatate din compoziție, ouăle fierte, după care se pune restul de compoziției se acoperă cu marginile de prapure rămas înafară.

Se dă la cuptor 40-50 de minute, până se rumenește. Înainte de servire se lasă la răcit.

PAȘTE 2021. Rețetă de drob de Paște vegetarian cu ciuperci

Ingrediente:

500 grame ciuperci proaspete

2 cepe mari

2 legături de pătrunjel proaspăt

2 legături de ceapă verde şi una de usturoi verde

5 linguri făină integrală

Sare neiodată, după gust

O linguriţă amestec ierburi italieneşti

Ulei de masline extra virgin

Mod de preparare:

Pentru o variantă mai sănătoasă, puteți alege și varianta drobului vegetarian. Ciupercile se curăţă, se spală şi se taie bucăţele, apoi se pun într-o cratiţă sau într-o tigaie, la foc mic, până ce lasă apă, apoi se adaugă ceapa, tăiată cubuleţe. Se lasă la foc mic, până ce apa din legume s-a evaporat.

Cât stau ciupercile şi ceapa pe foc, se mărunţeşte verdeaţa, se adaugă condimentele şi se amestecă totul într-un bol mare. După ce oprim focul, adăugăm la verdeaţă, ciupercile şi ceapa, împreună cu vreo 5 linguri de făină integrală, pentru omogenizarea compoziţiei, şi 2 linguriţe de turmeric

Compoziţia se pune într-o formă, tapetată cu hârtie de copt. Se dă la cuptorul care a fost încins în prealabil la 180 de grade Celsius, unde stă aproximativ 40 de minute. Când s-a rumenit drobul, îl lăsăm să se răcească puţin, apoi îl ungem cu ulei de masline.

Drobul se scoate cu grijă din tavă, se taie în porţii generoase, să nu se sfărâme şi se serveşte cu salată verde sau cu orice altceva doriți.

PAȘTE 2021. Câte calorii are drobul de miel?

O sută de grame de drob de miel clasic are în jur de 220 de calorii. Această estimare se aplică pentru un drob care conține ficat de miel, organe, ceapă, untură, piper, făină, verdeață, ouă și sare.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter