Actualitate

Petiție pentru Andreea Moldovan, în funcția de ministru al Sănătății. Profesor UBB: „Un epidemiolog apolitic mi se pare alegerea potrivită”

Mai mulți deputați USR, dar și profesori universitari consideră că demiterea Andreei Moldovan din funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății este un eșec. De asemenea, oamenii vor ca funcția de ministru să fie ocupată de medicul Andreea Moldovan.

 

 


Profesorul universitar la Universitatea Babeș-Bolyai, Dumitru Cornel Vilcu, a creat o petiție prin care cere Guvernului să o pună pe Andreea Moldovan în poziția de ministru al Sănătății, argumentând faptul că ea este un expert în domeniul medical-epidemiologic. Andreea Moldovan a fost demisă din funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății, odată cu demiterea ministrului Vlad Voiculescu.

 


50 de oameni au semnat petiția până acum

„Semnatarii prezentei petiţii vă solicită nominalizarea, din partea partidului Dvs., a doctorului epidemiolog Andreea Moldovan ca Ministru al Sănătăţii. Domnia-sa este un expert în domeniul medical-epidemiologic, deţine cunoştinţele profesionale adecvate şi onestitatea de a le implementa indiferent de presiunile politic-populiste exercitate asupra Ministerului.

În criza actuală, un profesionist neimplicat în bătălia pentru putere este omul cel mai potrivit pentru a conduce acest minister-cheie. Deciziile orientate nu după cifre şi raţiune, ci după interesele de moment ale oamenilor politici sunt cele care ne-au adus în situaţia-limită actuală. Soluţia este revenirea la professionalism”, se arată în descrierea petiției, care până în acest moment a strâns 50 de semnături.


Profesorul universitar susține că Andreea Moldova este medi epidemiolog profesionist și spune că ea ar fi alegerea potrivită pentru funcția de ministru al Sănătății.

„Am iniţiat această campanie pentru că, personal, nu mai am încredere în politicieni, mai cu seamă în ce priveşte pandemia şi combaterea ei. Un profesionist de primă calitate, un epidemiolog apolitic mi se pare alegerea potrivită. E contraproductiv să adăugăm ravagiilor făcute de virus ambiţiile politice şi orgoliile oamenilor şi liderilor de partid”, a scris pe Facebook, profesorul Dumitru Cornel Vilcu.


Andreea Moldovan, primită cu flori la intrarea spitalului COVID din Brașov

 De asemnea, Viorel Băltărețu, deputatul USR PLUS a spus că demiterea Andreei Moldovan este un eșec pentru România, deoarece este un specialist cunoscut internațional, iar cunoștiițele ei ar fi putut ține sub control pandemia COVID-19. Doctorul Andreea Moldovan a fost primită cu flori la intrarea spitalului din Brașov, unde va lupta pentru viața pacienților COVID-19.

„Avem oameni care știu să lupte cu COVID. Dar le spunem «nu, mulțumesc, avem alte priorități». Andreea Moldovan este medic specialist recunoscut internațional. Are specializarea în boli infecțioase și în epidemiologie. La izbucnirea pandemiei de COVID, a luptat în prima linie, conducând un spital COVID. În Ministerul Sănătății, ea a lucrat ca  tehnocrat. Nu este membră de partid.


Singurul ei scop a fost reformarea sistemului sanitar. Zero interes politic. A avut curajul să rostească răspicat cuvântul carantină, atunci când cifrele au arătat-o clar.

Demiterea ei e un eșec pentru România. Reflectă refuzul de a pune profesionalismul în fața intereselor personale, de a susține în mod real specialiștii, din orice domeniu, din țară sau străinătate. Dna. doctor Moldovan a fost primită cu flori la întoarcerea în spitalul în care va lupta pentru viața pacienților cu COVID”, a scris pe Facebook, Viorel Băltărețu.

CITEȘTE ȘI:

Boc: „Pe români nu îi interesează disputele politice. Ei vor ca oamenii să nu mai moară în spitale”

 

 

abonare newsletter