Politică

Boc: „Pe români nu îi interesează disputele politice. Ei vor ca oamenii să nu mai moară în spitale”

Emil Boc a spus că Vlad Voiculescu ar putea rezolva această criză creată în Guvern, dacă ar spune că el este de acord cu această măsură, iar coaliția trebuie să meargă mai departe.

 

 


 

Emil Boc a vorbit despre discuțiile dintre partidele USR PLUS și PNL în acest moment, care au pornit de la demiterea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministrul al Sănătății. Primarul Clujului susține că aceste probleme ar putea fi rezolvate chiar de Vlad Vociulescu, iar coaliția trebuie să meargă mai departe, însă schimbarea premierului nu este o soluție.


 

Schimbarea premierului ar crea o harababură

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca a spus că condiția partidului USR PLUS de a se schimba premierul României pentru a rămâne în coaliție, nu este una benefică epntru români. Emil Boc a spus că schimbarea premierul ar însemna căderea Guvernului, lucru care ar provoca un adevărat haos.


„Solicitarea de a schimba premierul când faci o remaniere guvernamentală nu are nici acoperire Consituțională. Nu putem ca de fiecare dată când se schimbă un ministru să se schimbe întregul Guvern. Schimbarea premierului înseamnă căderea Guvernului și 10-15 zile de harababură unde se vor consulta difrite aspecte. Când propunem o soluție trebuie să o gândim mai bine. Eu propun să gândim toate aceste aspecte rațional și să vedem ce ne unește. Noi trebuie să avem în vedere economia și situația sanitară din România, asta trebuie să ne preocupe pe noi. Pe români nu îi interesează dacă ne certăm pe o poziție sau alta. Ei doresc să nu mai moară oamenii în spitale și să aibă locuri de muncă. Eu vreau să îi mulțumesc lui Vald Voiculescu și Andreei Moldovan, pentru că au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a ține sub control această situație. Dar în stare de război ai nevoie de un om nou care să conducă situația, fără a nega ceea ce au făcut restul”, a spus Emil Boc, la Digi24.

De asemenea, primarul a spus că membrii partidului pot fi supărați pe această decizie, doar că aceste lucruri și le-au asumat atunci când au intrat în coaliție.


„Membrii partidului USR PLUS pot să nu fie de acord cu măsura premierului, dar atunci când ai intrat la guvernare ai fost de acord cu reglementările din Constituție care dau dreptul premierului să conducă un Guvern. Dacă atunci când pleacă un ministru vrem să schimbăm întregul Guvern, această țară nu va mai fi condusă niciodată”, a spus Emil Boc.

În politică nu te lași dominat de impulsuri personale

Întrebat dacă el consideră că aceste discuții, care sunt acum între partide sunt mai mult personale, decât de interes public, Emil Boc a spus că în politică nu te poți lăsa dominat de impulsuri, ci trebuie să gândești toată situția la rece.


„Eu cred că după impulsurile pe moment, de care nu trebuie să ne lăsăm dominați în politică, trebuie să spunem pentru ce suntem noi acolo. Suntem într-o poziție publică pentru că trebuie să rezolvăm problemele oamenilor și nu problemele noastre de partid. Eu am încredere în această coaliție, pentru că nu există alta mai bună în țară. Această coaliție nu trebuie să greșească și să nu pice examenul în fața problemelor românilor. Nu putem transforma o problemă personală într-una națională, iar în acest timp să moară oameni”, a explicat Emil Boc.

Vlad Voiculescu ar putea rezolva această criză

Partidul PNL îl susține, în continuare, pe Flroin Cîțu în poziția de premier al României. Emil Boc a spus că aceste dispute ar putea fi rezolvate chiar de Vlad Voiculescu, dacă ar veni și ar spune că guvernare trebuie să meargă mai departe și nu trebuie să se oprească la o simplă demitere.

„Președintele partidului PNL, Ludovic Orban a spus că partidul îl susține în continuare pe Florin Cîțu. Ministrul Voiculescu ar putea dezlega această criză. Este regenerată oarecum de remanierea domniei sale, dar dacă el ar veni și ar spune că înțelege mecanismele democratice, chiar dacă poate este nedreaptă decizia față de, dar coaliția trebuie să meargă mai departe. Nu ar trebui să ne împotmoli în această remaniere guvernamentală. Dacă ar face acest lucru, ar rămâne cu un gest politic în istorie și ar rezolva o criză majoră care s-a provocat în urma deciziilor”, a afirmat Emil Boc.

CITEȘTE ȘI:

Emil Boc despre demiterea lui Vlad Voiculescu: „Decizia este a premierului. Fac apel la o atitudine de ecosistem, nu de EGOsistem”

Ultimele Stiri
abonare newsletter