Actualitate

Un nou protest în Cluj-Napoca împotriva restricțiilor date de Guvern. Organizator: „Tot ce au făcut autoritățile este un abuz”

Un nou protest împotriva restricțiilor impuse de Guvern este anunțat pentru sâmbătă, 3 aprilie, în Cluj-Napoca. Primăria dă „undă verde” organizării mitingului.

 

 


Un nou protest împotriva restricțiilor impuse de Guvernul României este anunțat sâmbătă, 3 aprilie, în Cluj-Napoca. Participanții sunt nemulțumiți de măsurile luate de autorități pentru prevenirea răspândirii infecției cu SARS-CoV-2, aceștia considerând că reprezintă niște abuzuri și încalcă mai multe drepturi fundamentale ale cetățenilor. Manifestarea a primit aprobare din partea autorităților locale.

 


„În data de 03.04.2021 sunteţi invitați la o adunare publică aprobată, între orele 15.00 şi 17.00, organizată de CETĂŢENI CIVICI la Monumentul Memorandiştilor din Cluj-Napoca, PENTRU A TRAGE UN SEMNAL DE ALARMĂ ASUPRA RESTRICŢIILOR IMPUSE ILEGAL, care încalcă mai multe legi ale statului, inclusiv Constituţia României.

Nu s-a prezentat un studiu de impact asupra sănătății din care să rezulte că într-adevăr aceste măsuri luate au fundament ştiinţific și au fost adoptate în detrimentul economiei naționale și a cetățenilor români”, transmite organizatoarea protestului, Elena Coman.


Măsurile luate de Guvern, niște „abuzuri”

Aceasta susține că nicio hotărâre a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) din acest an nu a fost publicată în Monitorul Oficial al României, precizând totodată că în acest sens s-a sesizat şi Avocatul Poporului, de unde ar rezulta că hotărârile sunt unele ilegale, ceea ce duce la lipsa consecințelor lor juridice, până la momentul publicării lor.

„Toate restricțiile trebuie anulate de urgență pentru că nu au cadrul legal, iar tot ce au făcut autoritățile au fost abuzuri. Vom protesta până vor fi date jos. Noile restricții nu sunt valide și încalcă Constituția țării”, a declarat organizatoarea protestului programat sâmbătă, pentru monitorulcj.ro.


Manifestarea celor nemulțumiți de măsurile luate de Guvern care va avea loc în acest weekend a primit aprobare din partea autorităților locale.

Primăria aprobă mitingul

„În urma solicitării dumneavoastră, vă comunicăm acordul nostru cu privire la organizarea unui miting sub egida Restricțiile abuzive impuse de guvernul României, în data de 3 aprilie 2021, în intervalul orar 15.00-17.00, în următoarea locație: în imediata apropiere a Monumentului Memorandiștilor, situat pe B-dul Eroilor, pe trotuar, fără obstrucționarea traficului pietonal, estimând participarea a maximum 100 de persoane”, se arată în documentul de aprobare al protestului, eliberat de Primăria Municipiului Cluj-Napoca.


La sfârșitul lunii martie, Elena Coman, inginer, și-a asumat organizarea protestului care s-a desfășurat pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca. Și acel protest a primit aprobare din partea Primăriei municipiului, organizatoarea susținând că se dezice de AUR, protestul anti-restricții fiind unul „apolitic”, după cum susținea  Elena Coman.

CITEȘTE ȘI

VIDEO. Liderii galeriei lui „U” Cluj conduc protestul anti-restricții din fața prefecturii

abonare newsletter