Actualitate

Protest anti-restricții la Cluj: „Jos Guvernul terorist”. Pancartele „strigă”: „Restaurantele mor de foame”. GALERIE FOTO

Clujenii s-au adunat în fața Prefecturii Cluj astăzi, începând cu ora 17:00, pentru a protesta împotriva tuturor restricțiilor impuse în pandemie, dar în special cele intrate în vigoare recent, din ziua de duminică, 28 martie.

 

 


Un protest organizat de AUR, condus de liderii galeriei „U” Cluj, a început de la ora 17:00 astăzi, 29 martie 2021. Acesta vine ca o continuare a celui de duminică, iar clujenii cer cu disperare relaxarea restricțiilor.

 


Ca la orice manifestație, la protestul din fața Prefecturii au existat trei tipuri de protestatari: cei din galeria „U” Cluj și susținători AUR, care au menținut atmosfera prin strigăte, sloganuri, trompete și fluiere, cei „silențioși” care s-au adunat cu pancarte pline de mesaje împotriva restricțiilor și „spectatorii” care stăteau în mare parte din timp pe margine, solidari, dar nu implicați direct.

Deși cei care întrețineau atmosfera încercau să îi atragă pe protestatarii de pe margine „de partea lor”, îndrumându-i să strige cu ei și să li se alăture, „spectatorii” au ales să stea de-o parte și, ei bine... să vizioneze.


La ora 17:00 atât zona Prefecturii, cât și întreg orașul s-a aglomerat. Numeroase mașini treceau pe lângă protest, fiind ora de vârf, și îi claxonau pe protestatari în semn de suport. Protestatarii, la rândul lor, strigau după mașini, fluierau și suflau în trompetă.

Protestul a pornit din fața Prefecturii, dar clujenii au continuat manifestația printr-un marș prin oraș, continuând să își „spună of-ul”.


Manifestația e una pașnică, dar restricțiile nu au fost în totalitate respectate. Câțiva protestatari, printre cei principali care conduceau protestul, dar nu numai, stateau fără mască.

Pe pancarte, clujenii au scris „ce îi doare” cel mai tare. Un bărbat a stat în mare parte nemișcat, cu privirea țintă și un „mesaj” în mâini:


„Noile tulpini ale anului 2021:
1. Tulpina Iohannis (Germania)
2. Tulpina Cîțu (România)
3. Tulpina Arafat (Siria)
... și așa mai departe.”

Deși nu au vorbit, unii clujeni s-au exprimat doar prin pancarte, pe care erau transmise mai multe mesaje: „Restaurantele mor de foame”, „Circ fără pâine”, „Jos Guwernul terorist”, „#Împreună învingem plandemita”, „Stop minciunii! Stop restricțiilor exagerate și fără noimă!”, „Cât mai răbdați?”, „Călcați pe cap, pas cu pas”, „Oprim nebunia” și altele.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO. Liderii galeriei lui „U” Cluj conduc protestul anti-restricții din fața prefecturii

 

PROTEST pe Bulevardul Eroilor! Clujenii nu se lasă: ,,Opriți restricțiile aberante, ilegale și criminale!”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter