Actualitate

Restaurantele, deschise doar pentru 4 zile în Cluj-Napoca. Andi Daiszler: „Avem nevoie de o comunicare mai bună cu autoritățile”

Andi Daiszler cere Prefecturii Cluj ca la următoarea ședință a Comitetului pentru Situații de Urgență să participe și un agent economic din sectorul HoReCa sau Cultură.

 

 


Andi Daiszler, fondatorul Asociației Daisler cere Prefecturii Cluj ca la următoarea ședință a Comitetului pentru Situații de Urgență să fie permis accesul unui reprezentant al HoReCa și al industriei culturale, tocmai pentru a avea parte de o comunicare mult mai bună în această perioadă.  

 


„Am așteptat ca și la nivelul județului Cluj să apară demersuri precum cel al Breslei Cârciumarilor din Brașov, dar n-am văzut să fie, deși înțeleg cât de afectată e toată lumea care s-a pregătit de reluarea activității doar pentru ca trei zile mai târziu să fie notificată de suspendarea ei.

Așa că, am depus o solicitare în nume propriu la Prefectura Cluj cu privire la înființarea unei liste pe care reprezentanții afacerilor din Cultură/Horeca să se poată înscrie și de pe care să fie ales unul care să aibă acces la următoarea ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, cel care decide închiderea/deschiderea localurilor, cinema-urilor, teatrelor.


Intuiesc că dacă Cultura/Horeca avea un reprezentant la întrunirea din 08.02.2021 ar fi înțeles că deschiderea localurilor din 9 va fi reanalizată pe 12 februarie când urma să fie emisă HG8/2021 și incidența din nou verificată.

Sper să-i ajute pe cei din Cultură/HORECA. Să fie un punct de plecare”, a anunțat Andi Daiszler pe pagina de Facebook.


Andi Daiszler dorește o mai bună comunicare cu autoritățile

Monitorulcj.ro a luat legătura cu Andi Daiszler pentru a afla ce părere are despre decizia de a se suspenda activitatea în mai puțin de 4 zile, de la redeschiderea restaurantelor și a teatrelor.

Săptămâna aceasta, autoritățile au decis să deschidă restaurantele, teatrele, cafenelel și alte insituții de cultură, deoarece rata de incidență a scăzut sub 3 la mie. Din păcate, vineri s-a anunțat că restricțiile vor intra înapoi în vigoare, având în vedere că municipiul Cluj-Napoca a depășit rata de 3 la mie.


Andi Daiszler consideră că autoritățile trebuiau să înștiințeze oamenii din sectorul HoReCa și Cultură cu privire la o reanalizare a situației epidemiologice, la daor câteva zile după ridicarea unor restricții. Astfel, oamenii nu și-ar fi făcut planuri atât de mari.

„Legiile nu pot fi schimbate peste noapte, dar aceste legi pot da oportunitatea unui reprezentant din zona economică HoRreCa să participe la aceste întâlniri. Dacă participa cineva din acest sector, putea să informeze colegii că această hotărâre va fi din nou analizată, cu posibilitatea de a se suspenda activitatea. Prin urmare, oamenii și-ar fi făcut altfel calculele, stocurile și alte planuri de desfășurare. Solicitarea mea are în vedere comunicare mult mai bună cu autoritățile cu privire la deciziile care se iau, tocmai ca cei care sunt afectați de aceste decizii să fie cumva conștienți de ce urmează să se întâmple”, a declarat pentru monitorulcj.ro Andi Daiszler.

Andi Daiszler vrea ca autoritățile să comunice mult mai bine cu cei din sectorul HoReCa și Cultură pentru o mai bună desfășurare a evenimentelor.

„Asta este legea, nu am o părere anume, dar înainte de aplicarea legii, trebuia să fie comuncată mai bine. Dacă se știa din start că după trei zile decizia de redeschidere a activității pentru cei din zona de Cultură și HoReCa va fi din nou analizată, probabil oamenii nu și-ar fi făcut stocul atât de mare, sau alte planuri de funcționare”, a declarat pentru monitorulcj.ro Andi Daiszler.

De asemenea, Andi Daiszler consideră că municipiul Cluj-Napoca a avut mereu parte de evenimente, iar oamenii au fost creativi chiar și într-o perioadă critică.

„Nu putem spune că municipiul Cluj-Napoca a rămas vreodată fără evenimente, chiar și în starea de urgență oamenii au fost foarte creativi și au găsit diferite metode prin care să își producă doza de cultură necesară. Cred că suntem niște oameni destul de creativi, care putem face față provocărilor, dar dincolo de asta este nevoie de o colaborare mult mai strânsă cu autoritățile”, a spus Daiszler.

Scopul nu este de a se ridica restricțiile doar de dragul de a ne bucura de anumite evenimente, susține Daiszler, doar că autoritățile ar trebui să aibă o comunicare mult mai bună cu cei din sectoarele de HoReCa și Cultură.

„Scopul nostru nu este să scăpăm de rata de incidență, ci să trecem peste pandemie cât de repede și cât de bine putem. Dincolo de acest lucru, autoritățile au sarcina de a crea legislația și de a da dispozițiile care să ne protejeze pe noi, dar acestea trebuie gândite în așa fel încât să putem trăi într-o normalitate cât de cât”, a explicat Andi Daiszler.

CITEȘTE ȘI:

OFICIAL! Se închid IAR restaurantele, cafenelele și teatrele în Cluj-Napoca de DUMINICĂ

Ultimele Stiri
abonare newsletter