Actualitate

Beard Brothers încep o nouă provocare în 2021! Au nevoie de 300.000 de euro pentru o școală de meserii în Cluj

Beard Brothers vor să construiască o școală de meserii la Cluj, acolo unde tinerii ar putea să învețe tainele unei meserii noi care le-ar putea aduce un trai bun pentru tot restul vieții.

 

 


Beard Brothers este una dintre cele mai de succes organizații non-profit din România și are planuri mari pentru anul 2021.

 


Beard Brothers vor să construiască o școală de meserii la Cluj, acolo unde tinerii ar putea să învețe tainele unei meserii noi care le-ar putea aduce un trai bun pentru tot restul vieții. Al 13-lea proiect al „bărboșilor” este și cel mai pretențios, deoarece au nevoie de 300.000 de euro pentru a duce la final acest plan.

„Pornim la drum … din nou. După 6 ani de activitate, după 12 campanii mari şi nenumărate experienţe frumoase concluzia este aceeaşi: schimbarea se face prin #educaţie! Oameni frumoşi, ne-am decis să pornim pe cel mai greu şi lung drum de până acum. Beard Brothers construieşte o şcoală!
#BeardBrothersSchool este planul nostru pentru cea de-a 13 – a campanie. Ne-am propus o altfel de şcoală: un loc în care toti oamenii se vor dezvolta învăţând o meserie, un loc în care vor asimila cunoştinte necesare dezvoltării personale şi profesionale, un loc în care se va crea o comunitate de la care cu toţii vom avea de invăţat.” au scris cei de la Beard Brothers pe pagina lor de Facebook.


300.000 de euro costă cel mai ambițios proiect Beard Brothers

Costurile proiectului #BBSchool sunt estimate la 300 de mii de euro. (Prima fază a proiectului se rezumă la construcţia şcolii într-un spaţiu de aproximativ 400 mp, în jurul Clujului.)

Dacă vrei să contribui și tu la proiectul celor de la Beard Brothers o poți cu un click AICI


Beard Brothers, cel mai activ ONG din Cluj.

Beard Brothers este unul dintre cele mai active ONG-uri din Cluj, având o activitate constantă pentru folosul comunității. De-a lungul timpului, voluntarii au donat tot felul de echipamente pentru spitalele din Cluj, au susținut educația din județ, și au oferit ajutor celor de la call center-ul DSP Cluj, unde 100 de voluntari au stat ore în șir pentru a oferi informațiile necesare pentru oamenii care s-au infectat cu COVID-19.

Asociația Beard Brothers a donat, într-un an și jumătate, două ambulanțe celor de la Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD). Ultima ambulanță a fost donată chiar de Ziua Pompierilor. Costul ambelor ambulanțe a fost de 165.000 de euro, iar banii au venit din strângerea de fonduri cu ocazia diferitelor eveimente pe care le-au organizat.



„A fost un proiect care s-a desfăşurat pe un an şi jumătate, a fost unul dintre cele mai ambiţioase proiecte ale noastre de până acum şi ne-am bucurat de suportul întregii comunităţi. Oamenii au fost foarte receptivi, au venit la evenimente, au sărit în ajutorul nostru. Target-ul nostru iniţial era să strângem 150.000 de euro, să achiziţionăm o ambulanţă; am avut norocul să dăm peste nişte oameni cu care am reuşit să negociem şi am am reuşit să luăm două ambulanţe cu 165.000 de euro", a declarat preşedintele Asociaţiei Beard Brothers, Cornel Hoza.

Aparatură medicală COVID19 și dezifectant pentru spitalele din țară

O altă donație de zeci de mii de euro a Asociației a fost făcută în vara anului trecut, când au donat un un aparat de testare de ultimă generație și 2.000 de kit-uri pentru Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca. Viteza de testare a aparatului este de 18 minute/test și 86 de teste/oră. Mai mult, aparatul va putea fi folosit și după pandemie, întrucât are mai multe funcționalități.

De când a început pandemia, Asociația a făcut donații impresionante pentru spitalele clujene care se află în linia I în lupta împotriva COVID-19.  În luna martie a anului trecut, „bărboșii” au donat, cu ajutorul Băncii Transilvania, măști de protecție, dezinfectant și aparatură medicală în valoare de 39.000 de euro pentru Spitalul de Urgențe din Cluj.

În total s-au donat 1.296 de litri de dezinfectant pentru mâini, 500 de măști FFp2, un ecograf pulmonar și două videolaringoscoape.

Voluntarii nu s-au oprit doar la donațiile făcute pentru spitalele clujene, ci au început să trimită echipamente medicale necesare pentru lupta împotriva virusului prin toată țara. Bărboșii au reușit să ajute 49 de spitale cu peste 180.000 de echipamente necesare pentru a-și desfășura activitatea.

Donațiile pe care le-au făcut în perioada stării de urgență au fost de peste 400.000 de euro, bani care au fost strânși cu ajutorul mai multor firme din Cluj, dar și din țară.

CITEȘTE ȘI:

Beard Brothers au ajutat din nou. SMURD a primit o ambulanță de 100.000 de euro la Cluj

abonare newsletter